Linus Strömgren, Martin Hedvåg, Hannes Keynemo
Johan Brorsson,
Avb: Julien Linda, Erik Karlsson, Herman Schmidt, Ernad Sadiki, William Nilsbeck, Billy Svenske, Oskar Johansson (mv)
Cup äventyret över.
Kvällens cupmatch blev en trevlig tillställning mellan två välspelande lag där till slut Ljungby vinner rättvist. Segern satt ändå långt inne och kunde till slut avgörs på straff. Mycket folk hade sökt sig till Skogsängen denna kalla kväll men förhoppningsvis fick man valuta för pengarna.
Tempot blev högt från början men Torpa hängde med bra och skapade två farliga hörnor första kvarten. Båda gångerna gick avsluten över sedan Johan B och Johan P fått lite dålig riktning på bollen. Däremot satte LIF sin första hörna i 16:e minuten sedan Titus Höyer nått högst med en bra nick. Torpa tog sin bonusstraff direkt efter avspark och snyggt satte Johan Brorsson bollen i mål. Efter målet blev det mycket Ljungby och vi hade svårt att få tag i bollen. Man skapade en del chanser och vi hade tur att man missade fina lägen. Därför kom ledningsmålet lite snöpligt. Ett inlägg från högerkanten i 38:e minuten seglade in över Samuel och bollen satt i bortre gaveln. Målskytt Noel Lorentzon. LIF hade ytterligare någon chans före paus men 1-2 stod sig. Spelmässigt en klar halvlek i bortalagets favör.
Även i inledningen av andra tryckte LIF på men vi höll ihop defensiven bra och några farliga chanser skapades inte. Oftast höll vi LIF på utsidan och i mitten kom man inte igenom. Torpa hade få anfall men 66:e minuten kom en oväntad kvittering. I ett fint anfall kom Martin Hedvåg loss på högersidan, inspelet passerade många men när Linus Strömgren fick tag på bollen satte han ett lågt skott som passerade målvakten. LIF såg lite stressande ut, tog någon onödig varning, men höjde tempot igen och gick för nytt ledningsmål. En straff i 71:a minuten skulle avgöra matchen. Klar brytning enligt hemmalaget men fällning enligt LIF. Domaren gick LIF:s linje och Ivan Ndiike kunde rulla in bollen trots att Samuel i målet gick åt rätt håll. Johan Brorsson hade en fin chans i 77:e men skottet gick utanför. Torpa gjorde många byten i slutet och man flyttade fram positionerna. Riktigt nära mål var det inte och Ljungby kunde hålla undan. En rättvis seger men Torpa gör en fin match och bjuder bra motstånd mot ett topplag från fyran. Vårt försvarsspel var bra matchen igenom och fina insatser av Hannes Törnqvist som högerback och Fredrik Sedin som mittback i en nykomponerad fyrbackslinje. På mitten var Johan Palm bäst på plan med sitt uppoffrande spel. Martin Hedvåg sprang kopiöst och framåt var Johan Brorsson hela tiden på hugget. Man vill alltid vinna men vi får vara nöjda med en stark arbetsinsats och att vi ändå gav LIF en match. Vi får nu fokusera på seriespelet i stället. Viktig match på fredag när vi möter Strömsnäsbruk borta.