Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Tandsbyns FK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Tandsbyns FK
Fotboll
A-lag Herrar

Kontaktinformation

Namn Tandsbyns FK
E-post jonas@wiksten.nu

Om Tandsbyns FK A-lag Herrar

Klubben har anor sedan krigsslutet 1945 och har varit aktiv inom såväl fotboll som friidrott, cykel och allehanda vinteridrotter. Detta under namnet Tandsbyns IF.
År 1991 bildades en separat fotbollsklubb i samarbete med en annan förening, och hette därefter T/F-91 (Tandsbyn/Fåker-91). I huvudsak bedrev man seniorfotboll för herrar med fina framgångar under några år. Dock "glömde man bort" satsningen på ungdomarna, vilket ju är nödvändigt för kontinuiteten i en förening.
Undan för undan försvann seniorerna och man tvingades hämta fler och fler spelare från andra klubbar. Slutligen försvann bykänslan och lagandan, varför klubben tvingades retirera från arenorna år 1996/97.

I detta läge fattade ett antal föräldrar till spelsugna barn beslut om en nysatsning där ett av målen var att inom 5 år ha skapat förutsättningar för en återkomst i seriespel för seniorer. Ett annat mål var att ge tjejer möjligheter att utöva idrott på samma villkor som killarna.
På den vägen bildades så Tandsbyns FK och idag har vi en ideell, målinriktad och solid förening som fostrar ungdomar från 5 till 20 år med hjälp av entusiastiska ledare, tränare och föräldrar.

Och så, våren 2003, fanns våra äldsta pojkar (85-87orna) med i seriespelet där man vann division 5-serien övertygande och tog oss tillbaka till division 4 där vi befann oss vid nedläggningen av T/F-91.