28 augusti 2016
11:00

Skinnskatteberg SK F03/04

Referat: Västerås IK F03/04 - Skinnskatteberg SK F03/04

Ännu en kanon match av våra tjejer mot ett duktigt VIK. En skara på 11 spelare ställdes idag mot VIK på en hård studsig plan. Detta gjorde att bollen hoppade och studsade på alla möjliga vis plus att bollen rullade snabbt då det var kort kort gräs/jord. "Ovant" tyckte våra tjejer som är vana vid de långa gräsplaner vi har. Vi pratar innan matchen om att våga hålla i bollen samt att våga utmana. Vi startar matchen på ett smått rörigt och avvaktande sätt där vi springer ihop och tappar markeringar. Allt eftersom matchen lider arbetar vi oss sakta men säkert in i matchen och tar över matchen i slutet av andra halvlek. Oturligt nog lyckas VIK göra mål och vid halvlek är det 1-0 till VIK. Tjejerna känner dock att vi spelar bra och att vi har haft många chanser till kvittering. Ett ribbskott som så när blev mål och så ett antal fina anfall där bollen inte vill hitta in bakom en duktig VIK målvakt ger tjejerna energi. I andra halvlek tar vi sats från första sekund och hela laget sliter och jobbar på mycket bra. Vi är så så nära att kvittera under slutminuterna då Linnea kliver upp och envist jobbar sig till flera anfall. Men som så ofta är inte marginalerna på vår sida, så vid slutsignal blir siffrorna 1-0 till VIK. Trots förlusten så kände vi oss alla som vinnare idag då vi spelade fin fotboll i en jämn och mycket trevlig match där underlaget var det ända som egentligen var det negativa. Den kämparglöd och enviset som detta lag visar på är en fantastisk motor som ger bränsle till alla spelares utveckling och samspel. Alla är idag värda extra beröm. Vi ledare är otroligt stolta att få se er ge så otroligt mycket och att ni alla kliver fram och levererar på ett så fint sätt. Det är så man riktigt riktigt längtar till nästa match då vi spelar hemma mot Irsta söndag 4/9 kl 17!