Referat: Sundbybergs IK Innebandy - Sigtuna IF IBK F06/07

Match mot Sundbyberg, det brukar bli jämna tillställningar, det vet vi sedan tidigare.

Sundbyberg har i år fått in en hel del tjejer från Solna F06. Dessa har vi mött tidigare och vet är duktiga, så det skulle spännande att ser var det här skulle sluta.

Vi ledares budskap innan match är:
"Att vinna dueller, var och en, över hela planen, i alla lägen"
"Att titta upp, söka fria ytor, passa"

Tjejerna börjar 1:a perioden bra, har ett bra spel, en hel del skott på och mot mål.
Helt klart visar det sig att det lönar sig "Vinna varje liten duell" :)
Sigtuna har ett övertag och det står 0-1 i periodpaus. Mål av Saga på skott utifrån efter ca 6min.
Vi pratar i paus om att 2:a perioder har varit tuffa för oss tidigare och det är lätt att tappa fokus när börjar bli lite trött. Speciellt i en kombination när man leder och det fungerat ganska bra i 1:a.
Målet nu är att "hålla genom nästa period", någon sa "Vi brukar ju vara bäst i sista;"

Direkt från start av 2:a tar Sundbyberg tag i det hela och pressar oss, det märks att de har pratat ihop sig och är mycket mer bestämda i allt till en början.
Sigtunatjejerna blir sundtals lite stillastående och inte samma fina spel som i första perioden. Tjejerna spelar dock upp sig ju längre tiden går och håller ändå i genom hela perioden.
Sundbyberg vinner andra perioden med 3-1, med viss hjälp av oss :)
Thea gör vårt mål denna period på skott utifrån.
Ställningen är 3-2 inför sista.

Domaren har knappt startat 3:e när vi får frislag rakt framför mål . Ida sätter detta och det står 3-3 efter ca 30sek, helt klart med hjälp av ett bra jobb framför Sundbybergs målvakt av Anna.
Det lönar sig att göra jobbet framför mål, borde räknas som assist, eller hur?
Perioden rullar sedan på med chanser åt båda håll.
Vi har många bra lägen att avgöra, ända in i det sista, det blir inte dock inte så och matchen slutar 3-3.

Med nio utespelare och inlånad målvakt från Sundbyberg, detta i sista sekund då Ebba var förkyld, så gör Sigtunatjejerna på det hela taget en bra match.
"Det var jättekul att spela" var någon slags gemensam kommentar från laget om deras insats.
Det vi tar med oss idag är att genom hela matchen har vi en hel del avslut som är på mål, alla tjejer vinner många dueller och går in med kroppen mer och mer för varje gång och att vi är med och tar returer och jobbar framför målet.

Nästa match blir med största sannolikhet den 27/9 i Prästängshallen då Vaksala F06Gul kommer på besök.