Referat: Långemåla IF - Krokstorps IF

En seger på vägen mot slutet

Härligt med hemmamatch, dessutom när det känns som om hösten har kommit efter en lång sommar.
15 grader och lite blåsigt, så det va ganska bra förutsättningar för fotboll.

Långemåla som inte har vunnit på några år mot Krokstorp hade lite revanch att ta sen den snöpliga (och från vår sida dåligt spelade match) förlusten förra matchen på bortaplan.
Krokstorp som vid vinst hade chans att ta sig förbi både LIF och något mer lag satsade på att ta ännu en vinst mot oss.

Matchen var i första 30 minuterna mer åt Långemålas fördel. Krokstorp hade svårt att komma nära vårt mål, och man hade också svårt att få till några direkt farliga avslut. Någon frispark nära straffområdet.
LIF som satsade på en hel del långbollar och att komma uppåt längs både sidor och centralt skulle också ta ledningen. Ganska logiskt sett till matchbilden. Ett perfekt inlägg från Berra och en lika perfekt nickskarv från Sörman som letade sig över målvakten och in i bortre hörnet.

Efter det fortsatte vi att skapa chanser, och det skulle nog ha kommit både ett och två mål till. Men skärpan saknades i avsluten och det blev lätta bollar för målvakten att ta.
Så efter 30 minuter så blev det istället så att gästerna kunde leta sig in i matchen igen och började få mer att säga till om. Det blev riktigt farligt när en genomskärare fångades upp av motståndarnas högerytter som vänte inåt och fick till ett skott som Boman i målet som tur var tog.

Lite arbetsro i paus med ledning. Men andra halvlek skulle bli lite jobbigare. Vi började åter igen bra, och vi hade en hel del öppna ytor på kanterna. Vi skapade en del inlägg och farliga situationer. Men nu var också Krokstorp på lite mer krigarhumör och dom skapade mer och mer.
Vi fick ändå in en utökning till 2-0 efter en något tilltrasslad situation där Adam N lyckades trockla till sig bollen i kamp med målvakten. Bollen hamnade hos David, som var klinisk i sin avlsutning.

Efter det målet hade gästerna kommit igång rejält, så det va lite med nöd och näppe som vi kunde hålla ifrån. Gästerna satte till slut en reducering efter att man fått komma till 2-3 avslut. Med 5 minuter kvar var det därför riktigt nervigt och det var många viljor i båda lagen.
Vi höll ifrån och tog en skön seger (alla segrar är inte lika sköna).

Två matcher kvar. Derby borta mot FAIK och sen avslutningen hemma mot VSGF/JAIK. Vi ska vinna båda matcherna och avsluta serien riktigt stakt.