19:00

IF Ariel

Referat: Långemåla IF - IF Ariel

IF Ariel på besök

Efter förra matchens debacle skulle vi nu ta revansch på oss själva och visa att vi kan spela bra fotboll och att vi inte slås ner av en motgång. Vi har ännu inte förlorat mer än en match och på vår hemmaborg är vi starkare.

Det var inte heller några som helst negativa tankar och vi startade matchen bättre än på länge. Det tog inte mer än 5 minuter innan Peter slog en boll längs kanten som Rickard påpassligt snappade upp och drog förbi längs yttersidan på backen, som inte alls hängde med. Sen kunde han enkelt lägga bollen förbi målvakten.
Nu va vi igång, och av bara farten så kom ytterligare ett mål när Peter igen fixade en assist. Den här gången satte han själv fart längs kanten och slog ett inlägg som letade sig över nästa alla, men i bortre delen passade Jocke på att befinna sig. Nedtagning och halvvolley som letade sig in vid stolproten.

Gästerna försökte att slå bollen mot kanterna mot hårt jobbande anfallare. LIF hade en hel del felpassningar och vi var inte det laget som dominerade, men vi var effektivare.
Johan i målet kunde sen inte göra så mycket mer än att se bollen segna förbi in i mål då gästerna snyggt förmedlade en frispark utanför straffområdet. 2-1 och viss oro spred sig ändå i laget.
Ariel va sen oerhört nära att kunna stöta in en kvittering, men bollen smet strax utanför, hade det blivit mål där hade nog resultatet sett annorlunda ut när slutsignalen ljöd.
Vi höll ifrån halvleken ut trots att vi inte alls hittade in i positionerna igen.

Andra halvlek hade vi bestämt oss för att vi inte skulle släppa en ledning till, och vi hade bättre koll och position efter en behövlig vila.
När det hade gått 10 minuter i andra kunde Berra ha fått se det röda kortet i en målchansutvisning, men motståndaren höll sig på benen och i läget efter hade chansen försvunnit.
Istället kunde Adam efter en läcker lyftning av Macke lobba bollen över målvakten och vi drygade ut ledningen.
Johan räddade oss två gånger om, först på ett skott som blev till efter att vi tappat position på en av dom långbollar som kom ner bakom backlinjen. Sen tog han också ett friläge.

På en boll längs vänsterkanten av Jocke kände sig backen så stressad av Sörman att han försökte slå bollen till sin egen målvakt. Bollen blev lite för lös och Adam var reptilsnabb och petade sig förbi målvakten och skjöt in spiken i kistan när det va 10 minuter kvar.
Ariel höll sig kalla, men fick aldrig till mer än skott utifrån. Någon farlig hörna och ett långskott som Johan tillslut kunde stöta ut över kortlinjen.

En riktigt skön seger och tre härliga poäng.
Nu är det lite uppehåll till den 9:e juni när vi möter Krokstorp på bortaplan.