Referat: Fliseryds IF - Långemåla IF

Derby i Fliseryd

Inte den roligaste utmaningen under året. Minisker, fötter, huvud och undersidan av foten får kämpa rejält med det betonglika underlaget.
Bollarna studsade rejält för båda lagen.

Vi började matchen bra och kunde utan problem hålla lite i bollen och täcka av hemmalagets försök till långbollar. Det var lite mer i bollinnehav för hemmalaget som bemästrade sin hemmaplan bättre.

Det blev en hel del frisparkar mot oss eftersom vi ibland går fram lite för hårt mot våra motstandare, och det va precis på en sån om hemmalaget gjorde sitt första mål.
I väntan på att ställa upp muren, tänkte vi inte på att avstånd inte hade begärts, och det blev ett gamska enkelt frisparksmål som gick förbi Erik i målet för dagen.
Vi hade inte så mycket chanser i första halvlek, då vi i sista läget hellre slog till bollen direkt än att vänta in medspelare.

Till andra halvlek var det mycket mer jämt spel, även om hemmalaget till viss del va vassade på kanterna och skapade lite fler målchanser än oss.
Dock för vi ta emot många smälla och inga friskparkar för mödan, även om det va liknande händerlser som i fösta halvlek gav frispark varenda gång.
Det blev lite frustrerande, och på just en sån frispark emot oss kunde hemmalaget åter igen få in en boll efter att målvakten fått lite för mycket sol i ögonen och missbedömde bollen.

Men ibland jämnar fotbollen ut sig, och bara några minuter senare slår motsåndarna en indianare som Axel snappar upp och slår snett inåt till Alex som inte tvekade utan slog in sitt första mål.

Vi förlorar derbyt med 2-1, och sett till chanser va det till slut ett rättvist resultat.