Referat: Krokstorps IF - Långemåla IF

Äntlingen seriepremiär

Borta mot Krokstorp, ett lag som vi inte mött på länge.
Det blev en härlig resa mot norra delen av Oskarshamns kommun.

Eftersom vi inte mött laget på länge, hade vi inte alls nån koll på vart dom befann sig i formen, men vi inleder matchen klart bäst. Det blir en hel del bra lägen att få sätta det där första målet för året.
Vi skulle definitivt haft en straff efter bara 5 minuter när Micke blir fälld i straffområdet efter en lite tilltrasslad situation efter en hörna.
Dock va det ingen av de två som blåste för straffen. Ja vi har nu mer tvådommarsystem i serien, vilket är väldigt positivt om båda vågar dömma utan att först kolla av med sin dommarkollega om man är påväg att blåsa rätt. Vi hoppas såklart att dettta ska göra att fler vill dömma fotboll, och att matcherna får bättre kvalitet.

Efter 25 minuter hade spelet jämnat ut sig lite mer, och det blev istället hemmalaget som gjorde det första målet för året på en fin kontring som resulterade i ett inspel som anfallaren kunde raka in.
Vi väntade ända till 40:e innan Adam gjorde ett klassiskt ryck på en skarvning av forwardskollegan Patcho och kunde raka in årets första mål.

1-1 i halvtid var ett rättvist resultat. Så till andra halvlek kändes det väldigt bra. Men det skulle bli solk i bägaren då hemmalaget gjorde både ett och två mål till, varav det ena på en lite tveksam straff i och med en arm-situation.

Vi tappade sen en hel del av försvarsspelet, vilket Krokstorp utnyttjade. Det hjälpte inte att Adam gjorde ett hat-trivck dagen till ära efter assist av först Jocke med ett inlägg, sen följt av Mattes assist efter en soloräd genom halva motståndarlaget. Det blev en inledande förslust i årets serie.