Referat: Fagersta Södra IK 2 - IK Oden Utv

Seriepremiär i div 7 och för första gången har IK Oden ett andralag i seriespelet! Tidigare fanns det en reservlagsserie och efter det U23 men numera får man anmäla två lag i herrarnas seriespel precis som på damsidan. Det är mycket bra tycker vi för då kan man hålla större trupper igång och utveckla yngre spelare ytterligare till att ta klivet till seniorspelet.
Fagersta Södra, vars A-lag spelar i division 3 Södra Norrland tänker likadant och kom med en trupp som mestadels bestod av U19-spelare kompletterat med några avbytare från deras A-lag.
Vi hade fem spelare från A-truppen, varav två (Hampus och Sebastian) spelade senaste A-lagsmatchen i division 4.
Övriga var Jocke (målvakt), Felipe och Oscar Granö.
Vårt U-lag har fått in ganska mycket spelare under de senaste veckorna, varav flera har missat försäsongen och ej riktigt är i full form ännu.
Det märktes tydligt i första halvlek när Fagersta sprang mycket och hotade med djupledsbollar och instick förbi vår backlinje.
Jocke höll oss kvar med flera fina räddningar men kunde inte ta allt.
Efter knappa kvarten kom 1-0 på ett friläge där spelaren petade bollen förbi Jocke som var på väg ut för att bryta.
2-0 uppstod efter onödigt slarv av oss. Vi hade en frispark vid mittlinjen och flyttade fram mycket folk. Alla väntade på ett inlägg men istället slår vi en kort passning till en medspelare som fumlar med bollen så att motståndarna tar dem och kontrar blixtsnabbt och gör mål.
Bara några minuter senare kom 3-0 på ett friläge som Jocke räddade men returen fick de slå in i tomt mål, dåligt hemjobb av uteförsvaret.
Och strax innan paus punkterade Fagersta matchen genom att göra 4-0 på ett nickmål där spelaren fick stå ohotad vid bortre och enkelt nickar i mål vid bortre.
Nej, det var ingen bra premiär från vår sida - Fagersta var bättre i det mesta under första halvlek.

Händelser 1:a halvlek
2' Frispark av Fagersta från kanten vid straffområdeslinjen, ett stenhårt skott som Jocke räddar till hörna
2' Hörnan är bra men Hampus nickar bort den, dock tar motståndare returen och skjuter stenhårt strax över ribban
6' Vi skapar ett läge efter ett inkast som Hampus tar emot och passar vidare till Felipe som skjuter från straffområdeslinjen men kommer lite ur balans så skottet går utanför
9' Fagersta kommer fram till skottläge och killen får bra träff men Jocke står välplacerad och fångar bollen
14' 1-0 Fagersta genom nr 14
15' Djupledsboll av Fagersta som leder till inspel mot bortre där spelaren har öppet mål men stöter bollen utanför
27' 2-0 Fagersta genom nr 15
32' Bolltapp på egen planhalva leder till friläge för Fagersta som Jocke räddar briljant till hörna!
33' 3-0 Fagersta genom nr 6 som sätter returen efter Jockes fina räddning
34' Frisparksinlägg av Hampus leder till farlighet när Olle styr bollen på volley mot mål men Fagersta lyckas sparka undan bollen från målet
37' Nytt friläge för Fagersta som Jocke räddar!
41' 4-0 Fagersta genom nr 14, nickmål
44' Gult kort på Fagerstas målvakt samt Olle p g a inbördes bråk
45' Varning på nr 10 i Fagersta
----------------------
Vi bad spelarna om bättre uppoffringar i andra halvlek för det här var verkligen inte bra - tempofattigt och för många touch på bollen. Det blev också bättre även om Fagersta tidigt gjorde 5-0 efter ett skott i krysset.
Sen blev matchen allt fulare och båda lagen drog sig på varningar. Nr 10 i Fagersta fick sina andra varning med kvarten kvar och vi fick spela med en spelare mer. Det blev också en reducering när Hampus friställde Villi som kom fri från halva planen och fintade bort målvakten, sedan rullade han kyligt in 5-1.
Det blev slutresultatet även om Linus hade en jättefin nick som deras målvakt gjorde en fenomenal räddning på.
Vi fick tyvärr också avsluta med 10 spelare efter att Felipe hade dragit på sig sitt andra gula kort vilket omvandlades till rött.
50' Varning på Felipe efter tröjdragning
53' 5-0 Fagersta genom nr 8 men har borde vi fått undan bollen tidigare
65' Gult kort på nr 4 i Fagersta efter en våldsam satsning där han hoppade upp, nickade bort bollen men samtidigt satte armbågen i bakhuvudet på Oscar som stöp som en fura. Borde varit direkt rött för satsningen var rent livsfarlig och Oscar tvingades bryta matchen efter en bra insats på centrala mittfältet.
70' Gult kort på nr 3 i Fagersta efter tröjdragning
74' Nr 10 i Fagersta får sitt andra gula kort efter ojuste spel, vilket omvandlas till rött kort och han avvisas från planen.
78' Gult kort på Lucas för satsning bakifrån
81' 5-1 Oden genom Villi Farutzdinov (assist Hampus W)
84' Bra hörna av Felipe från vänster som Linus nickar mot mål vid bortre, bollen går ner mot mållinjen men deras målvakt gör en fantastisk räddning med ena handen och returen blir för lös så han kan plocka bollen ganska enkelt
85' Fagersta kontrar direkt och tar sig fram till ett friläge som Jocke räddar med höften!
87' Gult kort på nr 9 i Fagersta samt Linus för inbördes uppgörelse med knuffar
89' Gult kort på Felipe för tröjdragning = andra gula =rött

Till matchens lirare utnämner vi Hampus som var briljant på mittfältet idag!