Hjärsås/Värestorps IF

Oavgjort resultat trots bud på vinst

I fredags åkte vi taggade till max till Fjälkinge för en tuff match mot ett obesegrat lag.
Våra gubbar kände på g och det var med bra känsla som matchen blåstes igång.

Redan i 2:a minuten har vi en hörna som Mellander nickar men som Fjälkinges målvakt räddar.
Vi inleder matchen med att dra upp tempot direkt och spelar med en tuff offensiv som pressar deras försvarare.

Fjälkinge börjar bli frustrerade då de inte får igång sitt spel och har domsluten mot sig vilket i sin tur leder till att de lägger mycket energi på domaren och drar på sig många frisparkar och en del kort.
Vi håller oss kalla och undviker att komma in i det tugget och fortsätter att spela boll.
Våra uppspel i djupet fungerar kanske inte riktigt som de ska och vi tappar bollen i anfall.

Fjälkinge börjar nu bli mer och mer frustrerade och lägger väldigt mycket energi på att tragga med domaren.
I den 44:e minuten får Fjälkinges Amir Sadiq sitt andra gula kort för kvällen och blir utvisad.
Vi går nu till pausvila med 1 man mer men med ett ganska taskigt 0-0 resultat med tanke på de lägen vi hade.

Första halvlek kan väl summeras lite med att vi håller vår kyla och låter oss inte dras med i gnället på domaren.
Vi har varit mycket giftiga i våra fasta situationer men fick tyvärr inte någon utdelning.
Nu laddar vi för att fortsätta i samma stil i andra halvleken.

Och direkt i början av andra halvlek har vi en boll som är inne i målet och vänder efter att ha tagit i det förbannade hjulet vid stolpen och domaren missar ett solklart mål så ställningen är fortfarande 0-0 trots protester.

Vi fortsätter vår press och krigar vidare.
I den 52:a minuten så ska vi ha en straff tilldömt till vår favör efter att vår spelare blir nerdragen i straffområdet men återigen så friar domaren detta och nu börjar det bli lite små irriterat från vår sida.

I mitten av andra halvlek börjar vi tappa vår press en aning och vi bjuder in Fjälkinge lite mer.
Och i den 65:e minuten gör Hayder Ali mål för Fjälkinge efter att ha kommit i ett friläge mot Danne och rullar retsamt in 1-0, vilket kom som en riktig kalldusch för oss.

Vi fortsätter att skapa lägen men bollen vill inte gå vår väg.
Vi går nu över till en 3 backslinje och trycker upp Emil i anfallet för att få upp pressen igen.
Vi krigar och krigar och till slut får vi utdelning genom att Rasmus Ipsa är framme på en ribbretur och trycker in kvitteringen 1-1.

Nu ökar vi tempot mer och kämpar för att få in ett vinnande mål och när klockan står på 94:e minuten (domaren sa att det var 5 minuters tillägg) får vi en hörna och vi är hoppfulla på att det kommer bli ett avgörande här men domaren sätter pipan i munnen och blåser av, så tyvärr slutar matchen 1-1.

1-1 är ett resultat som inför matchen kändes helt ok men med tanke på hur matchen såg ut så känns det lite som att man blev snuvad på en seger. Men nu är det bara till att ta nya tag inför nästa match som är något utöver det vanliga. Vi kommer att gästas av IFK Knislinge för en hård batalj.
Men mer om det i veckans inför matchen rapport.