Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hyssna IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Fritsla IF 22 14 3 5 45
2 Öxabäcks IF 22 15 0 7 45
3 Rävlanda AIS 22 13 3 6 42
4 Björketorps IF 22 13 2 7 41
5 Hajoms IF 22 10 1 11 31
6 Hyssna IF 22 9 3 10 30
7 Gånghester/Målsryd 22 8 5 9 29
8 Bollebygd/Olsfors 22 9 1 12 28
9 Dardania IF 22 9 1 12 28
10 Viskafors IF 22 8 2 12 26
11 Somali FF 22 8 2 12 26
12 Norrmalms IK 22 4 1 17 13

Match

Hyssna IF

4 - 2
Ekäng A
10 maj 2019
19:00

Hajoms IF

Referat

Referat: Hyssna IF - Hajoms IF

Dom senaste åren så är det mycket som har saknats på Ekängsvallen. Först fick vi bevittna första serie och hemmamatchen för oss i herrlaget, sen var det damlagets tur att vinna på hemmaplan. Men det som verkligen har saknats är derbyn. Hajom kom på besök. Hajom mötte vi även på en träningsmatch i början av april. Det blev en ganska jämn historia men Hajom drog det längsta strået den gången. Mellan dessa två lag så finns det en del kopplingar. Fredrik "Fidde" Larsson är numer Hyssnaspelare men har ett förflutet i Hajom. Tvärtom är det för Marcus Bjelkenberg som lagkaptenar i Hajom. Så ni förstår nog att denna matchen betydde en hel del för många spelare.

Hajom började säsongen med en bortaförlust mot Viskafors med 4-0 för att sedan revanschera sig ordentligt på Kajbergsvallen med en seger över Norrmalms IK med 9-2. Hajom är kända för dom flesta som ett hårt krigande lag som inte lägger några fingrar emellan och slutar inte innan domaren har blåst av matchen. Redan innan visste vi att detta skulle bli en tuff kamp och det gäller att ha med huvudet hela matchen igenom.

Innan matchen har vi snackat en del om att använda ytorna på kanterna, att hålla bredden så gott det går för att sedan leta inspel eller utmana deras ytterbackar. Det tog ungefär 4min tills detta gav utdelning. Bollen slås ut på våran högerkant där Fidde driver upp farten för att sedan hitta ett instick till Almgren som skarvar vidare till bortre stolpen där Henke iskallt trycker in bollen längs stolproten. Sicken start. Det gick fort men Martin "DJ" Johansson var redo med samba. Utdelning så tidigt i matchen kan ge flera effekter. Antingen får man fart under vingarna samtidigt som motståndarna hänger med huvudet eller så händer det som hände i matchen nu.

Hajom är ju ett lag som krigar in i det sista så dom hänger inte med några huvuden. Bjelkenberg är känd för sin otroliga vinnarskalle och ett fruktansvärt driv i kroppen. Detta visar han verkligen när han driver på sitt Hajom och tillåter inte någon att sänka sig. Nu börjar Hajom ta över lite mer medans vi backar hem och blir lite mer passiva.

Min 17 får Hajom utdelning. Vi slarvar lite i uppspelen och tappar boll långt ner på våran planhalva, bollen går fram till Bjelkenberg som curlar in den i bortre samtidigt som han får det att se så enkelt ut. Nu tar Hajom över lite mer och skapar lite tryck men inte allt för farliga lägen.

Det blir en kamp på mittplan där vi faller in i en matchbild vi inte vill ha. Mycket långa bollar och lite bollinnehav. Försvaret sitter bra men vi vågar inte riktigt hålla i bollen eftersom deras anfallare sätter hög press direkt. Yttermittfältarna hinner inte hitta sina positioner eftersom vi ska fram omedelbart vilket gör att dom mest springer in och ut i banan utan att egentligen få gjort något. Likaså har innermittfältet problem att hitta sina positioner i anfallet. Så hela första halvlek kan gå under kategorin "Hawaiifotboll".

I halvlek pratar vi om att hitta lugnet igen och tålamodet. Tvinga dom till att springa medans vi kan kontrollera spelet. Va lite rejälare i närkampspelet och inte ge Hajom någon tid med bollen. Känslan i truppen är att vi är ett bättre lag och i andra kommer vi att ha mer ork än Hajom.

Hajom får en hörna direkt i andra halvlek. Dom knör ihop alla spelare på första och slår hörnan inåtskruvad på första där dom är först på bollen och skarvar in den i mål. En bra variant om man har huvudstarka spelare. Svårt att försvara sig emot och nästintill omöjligt för PH att komma ut och ta den. Efter detta får vi en liten dipp. Men det ändrar Viktor "El capitano" Eriksson på.

Han vinner bollen på egen planhalva, slår upp bollen i mitten (minns tyvärr inte till vem) som sedan slår ut den på våran vänsterkant där Emil "Bolt" Nyhlén springer med bollen till kortlinjen och slår in den. Tror Almgren "styr" in den litegrann och man tror att anfallet var över men då dyker El capitano upp igen och dunkar in bollen i kassen för att sedan kyssa klubbmärket på tröjan. Vackert!

Det krigande Hajom tappar faktiskt lite fokus nu och hänger lite med huvudena samtidigt som orken tryter på några av spelarna. Vi passar på att trumma på lite extra. Vi har gjort några byten med och får in pigga ben. Bland annat David Wallendowski som bytt med John i halvlek och kommer in på innermittfältet. Som vanligt när man byter in David så gör han mål. Inget undantag denna gången heller. Minut 60 kommer bollen in i Hajoms straffområde och studsar likt en pinballkula mellan spelarna för att sedan skjutas upp i luften där David hoppar upp och skallar in den i mål. 3-2. Matchen är vänd till vår favör.

Minut 63 görs kanske det snyggaste målet (än så länge). Tro vad ni vill men detta är faktiskt inövat. Vi får en hörna från våran vänsterkant. Den slås in och nickas ut av Hajoms försvar, bollen studsar till Philip som är tillsagd att hålla till i just den ytan och skulle han få bollen så har han bara ett direktiv. SKJUT! Hittills när vi tränat på det har bollarna mest hamnat på grusplan men denna gången får han till en riktig kärnträff och smäller upp bollen stenhårt i nättaket rätt ovanför huvudet på målvakten som inte hinner reagera. Sicket liv det blev i vårat bås, skrek mig hes av glädje men hörde enbart samba och alla andra som antagligen skrek högre.

Nu vaknade Hajom lite igen. Bytte ut en mittback och slängde in en till innermitt för att skapa mer tryck på oss vilket dom gör samtidigt som dom öppnar för våra kontringar. Vi ligger kompakta och jobbar stenhårt, när vi vinner bollen kontrar vi och med lite mer fokus hade vi gjort ytterliggare 1-2 mål. Men det behövs inte. Hajom skapar ett bra läge där Knutson gör en chipp som nästan går över PH som får några fingrar på den och styr den i ribbkrysset och rullar sedan längs mållinjen och rensas bort av Emil.

Matchen slutar 4-2 och glädjen var total. Vi får inte den matchbilden vi vill ha men vi anpassar oss och gör det bästa av situationen. Vi bjuder upp till kamp och visar att vi har både spets och bredd i truppen. Återigen är det omöjligt att utse bästa spelare då alla gör en fantastisk insats. Ett stort tack till publiken (ca 120st!) och Hajom för att detta blev ett derby att minnas. Nu svävar vi någon dag till för att sedan landa och ladda om för Viskafors borta på tisdag.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
David Wallenbring 1 1 0 0 0 0
Philip Åstrand 1 1 0 0 0 0
Viktor Eriksson 1 1 0 0 0 0
Oscar Almgren 1 0 1 0 0 0
Alexander Wallenbring 1 0 0 0 0 0
Emil Nyhlen 1 0 0 0 0 0
Filip Ekman 1 0 0 0 0 0
Fredrik Larsson 1 0 0 0 0 0
Gustav Åstrand 1 0 0 0 0 0
John Arnell 1 0 0 0 0 0
Klas Karlsson 1 0 0 0 0 0
Oscar Johansson 1 0 0 0 0 0
Simon Karlsson 1 0 0 0 0 0
William Widén 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 12 aug 2019, 19:00 Hajoms IF - Hyssna IF 2 - 4