17:15

Alvik / Solvik

Referat: Hammarby Basket - Alvik / Solvik

Hemmamatch i Farstahallen stora. Var inbokat fotboll ända till matchstart men snälla grabbar slutade lite tidigare. Behövdes ju tid att få ner korgar och hitta sekutrustning. Tack för hjälp med detta. Skönt även att veta att laget sköter uppvärmningen själva.
Kom igång bra i matchen både offensivt och i försvar. Låg bra på så Solvik inte kom till lätta beslut och framåt hade vi bra tempo och riktigt fina avslut från halvdistans. Ofta efter attack och pass ut till perimeter. Fin avslutning på perioden när Jenka drog i en trea. I andra perioden ändrade Solvik till zon. Vi växlade anfallsmässigt och detta blev en ny upplevelse för Maria och Anna som från bänken tog lärdom för fortsatt spel. Åsa fick i slutet i en trea och såg nog mest förvånad ut själv.
Efter pausen hade Solvik fått energi medan vi stod lite på hälarna efter 41-9 i halvlek. Tappade intensiteten i försvar och lite slarv i passningarna. Lite snack och ändringar så kom vi tillbaka till mer vanligt spel. Hade hela tiden betryggande ledning även om vi förlorade tredje perioden.
Sista perioden hade vi åter kommit på tå och hjälpförsvaret fanns vid behov. Framåt fick vi bättre rörelse och därmed fler alternativ för bollhållare. Kom till en hel del avslut inside både vid drives och med passningar till center. Hela andra halvlek hade Solvik återgått till man-man.
Vann till slut matchen med 62-31 och går därmed till julledighet med 7 segrar på 8 matcher och serieledning. Inte illa för en nykomling i serien. Ett plus på 187 i poängskillnad visar även det om att vi ligger där vi ska. Dock halva serien kvar att spela så efter ledigheten höjer vi närvaron och intensiteten för en kul vårsäsong.