Oavgjort mot Lövestad

Lövestad-Esperöd 1-1 (0-0)

Andre W

Årets första derby. Ett hett sådant borta mot Lövestad men den spelades i Sjöbo på konstgräset.
Vi hade taktiken klar från början, stoppa Emil P och Mattias så var mycket vunnit och fram för allt, kämpa i 90min och visa att vi kan lira boll. Matchen var uppsnackad på förhand i YA, där båda tränarna trodde 3-0 till sitt lag och enligt deras tränare skulle vi bara köras över. Jaja, snacka går ju.

Första halvlek tar esk fatt i taktpinnen direkt och Lövestad får slå bort bollen så fort dom får fatt i den. Vi har hög press och vi ligger tätt på Emil som styr hela Lövestads spel. Tyvär så får vi Rasmus skadad efter 15min när han åker på en tackling och får köras iväg till sjukhus. Röntgen visade ett brutet nyckelben och en axel ur led.
Esk anfallde mycket på högersidan där Fredde hade stort övertag på sin back. Men ju längre halvleken led så kom dom mer in i matchen och man skapade många hörnor. Man har den vassaste målchansen när Jocke gör en fin räddning på ett skott som ser ut att gå in i bortre.
Esk står upp bra i första halvlek och äger spelet men Lövestad är farliga framåt, 0-0 i paus.

Ett bra paus snack där vi går igeom grunden och vad vi har snackat om. Ha koll på emil och släpp inte iväg Mattias i djupet.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Isak är 2sek för sen i tanken och Mattias får en djupledsboll och Isak försöker nå bollen men kapar Mattias och det blir en frilägesutvisning. Inget att säga om utan det är en rutinerad utvisning från båda håll.
Nu kändes det att det hängde ett Lövestad mål i luften. Men esk knöt näven i ”lomman” och vek inte ner sig och Lövestad hade stora svårigheter att skapa något. Wihlborg gick ner i försvaret och styrde det med hjärnhand. Vi gör några byten och Natan kommer in på topp och får en fin boll ute på kanten och tar sig förbi backen och passar in den mellan målvakten och försvaret men tyvärr har David J får små skor och når inte bollen. Med 10min kvar får vi en frispark cirka 10m i på deras planhalva. Wihlborg lägger den mot mål och deras målvakt tar bollen men backar in med den i mål och fastnar i nätet och 0-1 är ett faktum. Kanske inte så vackert men oerhört skönt och kanske lite välförtjänt med allt vårt slit. Dom sista 10min så flyttar Lövestad fram vad dom har och skapar ett par halvchanser innan det tyvärr kommer en kvittering. I den 88min så får vi inte bort bollen i straffområdet och deras spelare får avlossa ett skott som Jocke lämna retur på och där hugger en lövestad spelare först och bollen seglar över jocke och in, 1-1. surt men dom hade bra press på oss. Inget mer händer utan matchen slutar 1-1.

summering: Fotboll är inte alltid fint lir och fräcka finter utan det kan vara ställningskrig och heta dueller. Esk krigar på riktigt bra och har ett par fina chanser till mål. Man ser till att Lövestad inte skapar så mycket heta chanser trots säkert 15st hörnor. Vi har bra koll på deras ”stjärn” spelare och håller dom på behörigt avstånd. Första halvlek är vi minst likabra men i andra gör utv att vi tappar lite framåt. Vi står ändå upp bra trots 10 man och med lite tur hade vi fått in en balja till.
På förhand hade vi tagit 1p alla dagar i veckan men att förlora 2p med någon minut kvar svider men 1p mot dom som är tänkt att vinna serien är inte fyskam. Nu är det äntligen dags för gräs, nästa match är hemma mot Löberöd på fredag.