5 september 2022
20:00

Stuvsta IF B

Referat: Djurgårdens IF FF - Stuvsta IF B

Igår kväll spelade Damjuniorerna 1-1 hemma på Östermalms IP mot Stuvstas damer i SSD1 i en tuff, jämn och välspelad match som avgörs först i slutminuterna.

Tjejerna sliter fantastiskt för varandra i 90 minuter, är med i matchen från start och visar prov på ett rörligt passningsspel med många fina uppspel och anfallskombinationer genom hela matchen. Stuvsta har lite mer boll, men försvarsmässigt där Alva och Nike bildar ett nykomponerat mittlås i backlinjen, håller vi motståndarna effektivt borta från de riktigt farliga målchanserna. Samtidigt utmanas vi rejält i de fasta situationerna där vi har svårt att följa Stuvstas samspelta och individuellt starka och skickliga spelare.

Vi skapar en hel del framåt. Sara spelas fri med Stuvstas målvakt och är närmast 1-0 efter ett mycket fint anfall signerat Amanda, Linn H och Stina på det centrala mittfältet som i princip väggar sig genom hela Stuvsta innan Linn väljer att bjuda in Sara som kommer ångande från vänsterkanten samtidigt som India drar med sig ett antal motståndare i en avledningsmanöver till höger. Mycket snyggt, men Stuvstas duktiga målvakt räddar denna gång.

Efter drygt 30 minuter blir det Stuvsta som inte helt orättvist tar ledningen när vi tappar boll centralt i spelyta 2 och för ett ögonblick tappar positionerna och inte är lika snabba som motståndarna i omställningen. Sista kvarten av första halvlek är det fördel Stuvsta som trycker på. Vår backlinje spelar dock i princip felfritt och de få bollar som rinner igenom tar Elsa effektivt hand om och får dessutom visa prov på sin förmåga med ett par kvalificerade frilägesräddningar.

Vi går på pausvila med underläge 0-1, men alla är hundra procent inställda på att vända detta i andra halvlek. Andra halvlek påminner mycket om första och bägge lagen har några kvalificerade chanser var. I slutminuterna får Stuvsta en hörna. Stina stannar kvar uppe vid mittlinjen, beredd på en snabb omställning. Hörnan slås, blårandiga vinner bollen, tar sig ut ur straffområdet och söker Stina med en längre passning som så när når fram. Bollen går över till motståndarna, men Linn H återerövrar den direkt och hittar Stina som nu förflyttat sig ut på vänsterkanten. Stina gör sin spelare, sätter fart mot mål och placerar bollen med tån längs marken i den utrusande målvaktens bortre hörn. Kvitterat 1-1 och ett par minuter senare blåser domaren av matchen.

Tack alla för en härlig inställning och en mycket spännande match med flera fina individuella och kollektiva prestationer. Vi spelar på!