17 oktober 2020
10:30

Djurgårdens IF FA 17

Referat: Djurgårdens IF - Djurgårdens IF FA 17

På ett soligt men ganska kyligt Breviks IP på Lidingö körde vi idag en träningsmatch mot vårt systerlag FA17. Vi var inställda på att täppa till, stå rätt och markera spelare i vår defensiv mot ett, som vi visste, mycket spelskickligt lag. Detta gjorde vi fantastiskt bra under hela matchen med undantag för några kortare stunder i andra halvlek när vi inte riktigt orkade. Alla kämpade och slet och jobbade stenhårt för varandra. Edda tog på sig målvaktsuppgiften och gjorde en fantastiskt fin insats med flera kvalificerade räddningar och långa, precisa uppspel varvat med snabbt igångsättande av spelet. Längst fram hade Lotte, framförallt i första halvlek, ett antal suveräna bollmottagningar/skarvningar förbi försvarande back och fina djupledsattacker. Första halvlek slutade mållöst, 0-0, utan att vi släppte till särskilt många vassa chanser. I andra halvlek blev spelet något öppnare, dels orkade vi inte riktigt hålla i den strikta markeringen, dels tog vi oss fram i några anfall som blev riktigt farliga. Sofie Ans syster Ebba spelade med oss idag och visade prov på härligt driv. Ebba hade två riktigt vassa avslut, varav det ena gick över och det andra tvingade Felicia i motståndarmålet till en kvalificerad räddning och där Sophie L höll sig framme på returen men Felicia räddade igen. Våra motståndare rullande runt bollen och visade upp ett jättefint passningsspel. I ett läge ca en kvart in i andra halvlek lyckades de manövrera ut vårt försvar och det räckte för att de fick en fri spelare centralt som kunde trycka in bollen lågt i mål till vänster om Edda, 0-1. Det blev ytterligare ett mål som kom lite slumpartat på ett skott utifrån som Edda var på men inte lyckades styra undan så bollen seglade i mål, 0-2. Tjejerna ska ha en stor eloge för en fantastisk kämpainsats där alla genomförde det som vi pratat om inför matchen. Mycket bra jobbat!