10 oktober 2020
12:00

Enskede IK

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - Enskede IK

Tjejerna avslutade division 1 på bästa sätt med en 5-1 seger mot Enskede i "hemmamatchen" på Gubbängens IP. Regnet föll allt stridare under matchen och gjorde att bollarna gick snabbare än vanligt och att det blev svårare att hålla bollen under kontroll. Segersiffrorna tyder på en ojämn match men de speglar inte matchbilden. Vi mötte ett bra lag med ett fint passningsspel som stundtals, framförallt i andra halvlek, satte vår backlinje under press. Längst bak i mål var Felicia tryggheten personifierad, hon stod för flera fina räddningar och precisa uppspel.

Första halvlek inleddes lite avvaktande från båda håll med tillknäppt spel, få öppningar och chansfattigt. Vi skapade inte mycket men det gjorde inte heller Enskede, utöver några hörnor. Efter ungefär halva första halvlek fiskade Lotte upp ett uppspel och visade prov på sin bländade teknik när hon serverade Stina som drog till direkt; ett högt skott som seglade i mål precis under ribban, mycket snyggt! Vår 1-0 ledning stod sig sedan halvleken ut.

Omedelbart i andra halvlek skapade vi ett visst tryck och kom fram i flera fina anfall, bl a hade Sofie An en vasst skott tätt utanför. Sedan jämnades dock spelet ut igen. Efter ca kvarten spelad av andra halvlek var det dags igen för bolltjuven Tauberman: hon stal bollen från en Enskedeförsvarade ungefär mitt på offensiv planhalva och uppfattade att målvakten stod långt ut. Sara drog på ett långskott som mycket snyggt flög över målvakten och in i mål, 2-0. Därefter hade Enskede sin bästa period i matchen när de tryckte upp och stressade vår backlinje. De skapade flera chanser och fick tillslut utdelning när ett inspel från högerkanten stöttes i mål från nära håll, otagbart för Felicia. Det fortsatte att se oroligt ut och stod och vägde när Maja från vänsterbacksposition högt upp i banan fick på ett fint vänsterskott som letade sig i mål via en försvarare, 3-1. Målet kändes mycket skönt i det läget.

Mot slutet försökte Enskede forcera och gick ner på trebackslinje. Det skapade luckor för oss och Lotte lurade högst upp i väntan på omställningsmöjligheter. En sådan kom när India slog upp bollen. Enskedes målvakt rusade ut men Lotte hann först, drog målvakten och rullade in 4-1 behärskat i mål. Kort därefter startade vi ett anfall med ett inkast från Elin på högerkanten, bollen slogs upp på Lotte som drev den i djupled längs högerkanten. Staffan skrek "in i boxen" flera gånger och Stina lydde, hon mötte en perfekt passning från Lotte som tagit sig förbi sin försvarare och stötte in sitt andra mål för dagen fram till 5-1. En mycket stark insats av alla tjejer mot ett bra motstånd gav tillslut en tredjeplats i serien!