12 augusti 2020
19:45

Djurgårdens IF

Referat: Ekerö IK - Djurgårdens IF

Som alltid mot Ekerö blev det en hård och jämn match, en riktigt bra genomkörare för tjejerna inför kommande seriespel. Vi inledde piggt och skapade ganska snabbt ett par halvchanser tack vare hög press mot Ekerös något skakiga spel i egen backlinje. Det var dock hemmalaget som tog ledningen på en hörna som Edda lite oturligt styrde in i eget mål. Vi fortsatte dock att ligga på och mot mitten av halvleken kvitterade Sara T efter fint passningsspel i straffområdet. Ledningsmålet kom en stund senare efter att Ellinor fått fram bollen på högerkanten som så småningom hittade in till Lexi som avslutade behärskat till vänster om målvakten. Sedan hade vi matchens bästa period spelmässigt då vi under ca en kvart tryckte tillbaka Ekerö ordentligt, spelade runt bollen och skapade flera halvchanser. Ändå lyckades Ekerö kvittera innan första halvlek var över genom ett snyggt vollyavslut som mötte ett inlägg från högerkanten. Vi tog ledningen på nytt i andra halvlekens första minut sedan Sara T forecheckat och stressat Ekeröbacken till misstag, varpå Lexi snodde åt sig bollen och bjöd på lite fotbollsgodis när hon genom en läcker tvåfotsdribbling lurade bort målvakten och smackade in bollen i bortre burgaveln. Efter hand i andra halvlek blev vi lite passiva och Ekerö började trycka tillbaka oss och ligga på för en kvittering. Den kom också tillslut, lite dråpligt, sedan Stina fått en stolpretur på foten och stött bollen i eget mål. Dock var Lexi inte färdig för kvällen. Med någon minut kvar gjordes India ner ett par meter utanför straffområdet. Lexi tog hand om frisparken och drog in segermålet 4-3 högt vid målvaktens högra stolpe. Underbart skönt och stort grattis till ett fint hattrick!