15:00

Sunvära SK

Referat: Borås Bandy - Sunvära SK

Lagom till strax innan matchstart kom såklart regnet, igen, ok bara att ställa in sig på en sådan match, ett sådant före.

Tre stolpskott, en i ribban, otroligt fina räddningar av vår #22, Hampus Wennström samt assist på ett av målen ja nog var det stundtals händelserikt alltid.

Premiär för Sunvära SK att gästa oss. Mötet borta på Sjöaremossen(2-2), då i -15 grader kallt och vind byttes nu mot vad många kallar Boråsväder. vinden tilltog såklart också med vissa kastbyar. Vi räknar in 34 tappra åskådare som utan tak över huvudet någonstans på arenan försöker stå ut, tack till er!

Lagen följdes åt från att Sunvära SK tidigt tagit ledningen med 0-1 redan efter 1,5 minut på eget misstag som nyttjades direkt. Casper Brag, assist Stengård.

1-1 på ett aggresivt press-spel från oss där #77 Aleksandr Shtele bryter en boll som Sunvära försöker ta ner efter en lyra, men Alex hugger direkt och spelar #10 Grigoriy "Grisha" Yugasov ren, som säkert sätter det röda nystanet i mål. Minut 26.

i 30:e minuten anser vi att vi skulle tilldömts en straff då #10, Yugasov dras ner men domaren friar och Sunvära kontrar - straff Sunvära(!), 1-2 Jonas Ramborgh. Tid 32.12

i minut 34 skjuter #8 Nikita Veshchagin ett distanskott hårt i stolpen och strax därefter är det dax för målskytten #59 Patrik "Palle" Schelin att sätta mycket viktiga 2-2, framspelad efter långt vackert utkast av vår målvakt #22 Hampus Wennström.

Bara 2,5 minut senare skjuter så Nikita Veshchagin igen i stolpen, ajajaj vilka chanser!

Hampus Wennström räddar oss sedan två gånger om samt avslutar kavalkaden med en dubbelräddning, imponerande spel!

Sunvära ger knappast upp utan kontrar in (efter eget misstag av Borås) 2-3, minut 38, målskytt utan assist #5, Henrik Stengård.

Halvtidsvila efter ytterligare räddningar av Wennström men även 2 ggr av Sunväras duktiga målvakt Tobias Bergstedt.

Andra halvlek står och väger och båda lagen skapar farliga lägen med skott i ramen för Sunvära och Borås igen, nu i ribban.

Ett par utvisningar efter varandra för Sunvära dömer så Per Adolfsson straff för oss, minut 77, 3-3, straffskytt idag #8 Nikita Veshchagin. Strax innan målet på straff, räddar unge Wennström en hörna som leder till en kontring och målet.

Matchens lirare som idag utsågs och sponsrades av födelsedagsbarnet och vår "Allt-i-allo" Conny Skoglund tilldelades mycket rättvist MV #22 Hampus Wennström i hemmalaget. Matchen slut efter chanser åt båda håll.

Nu ser vi fram mot träningar på Bodavallen, och match på söndag inomhus mot SK Höjden i nya hallen som invigdes med P-17 VM för bara ett par veckor sedan. Matchstart klockan 13.00, Rudalens nya skridsko och bandyhall. Läckert ska det bli, Att få möta serieledarna och försöka störa dom blir en utmaning. Hemma i Borås förlorade vi med 6-9 efter ledning 5-3 en liten bit in i andra halvlek.