15:00

Surte Wildcats

Referat: Borås Bandy - Surte Wildcats

Wow, eller inte? Nja, annandagsfesten kom av sig till viss del pga regn och svårspelad is. Tack Andreas och Joakim som vaktmästare för en spelbar is som ändå dög något sånär. Och det var ju lika för båda lagen.

Vi ryckte åt oss en ledning efter 12 minuters spel genom #7, Erik Johansson påpassligt framme på rätt ställe framspelad av #77 Alex Shtele.

Surte Wildcats kvitterade på hörna av fina skytten Jonas Eriksson/Isberg i minut 21. Assist #21 Ebbe Gillervik.

Endast tre minuter senare tog Borås åter ledningen, 2-1, genom #7, Erik Johansson efter ett riktigt bra skott utifrån från #47 Henrik Silfverstolpe.

Surte kontrar strax efter målet men #22, Hampus Wennström, MV, räddar(som vanligt).

Vi tar över spelet och dominerar stora delar av halvleken och efter en finfin uppåkning med känsliga handleder passar #8, Nikita Veshchagin fram #77, Aleksandr Shtele som stänker dit 3-1. Ett psykologiskt viktigt mål.

Strax efter avslag för Surte Wildcats tar vi tag i bollen igen och återigen visar #8 Nikita Veshchagin sin klass och spelar fram #7, Erik Johansson för 4-1. Och hatrick för Erik i sitt nya tröjnummer 7 i nya matchstället. Jubel utbryter!

i matchminut nr 41 avgör sedan Nikita Veshchagin matchen genom att skjuta 5-1 och laget spelar av resten av halvleken.

Vi går till pausvila.

Ismaskinerna med Kakservice och Silent Disco Sweden-West på var sida gör allt för en spelduglig is i andra halvlek.

Andra halvlek börjar i ösregn. Svårtspelat och enormt knottrig is.

Utvisade #96 Philip Karlsson(fasthållning) åter klar för spel efter 3,5 minut i andra, ger åter laget stagda i bakre leden.

Sen i minut 55 sätter en av dagens bästa spelare #10, Grigoriy "Grisha" Yugasov helt avgörande 6-1, snyggt framspelad av en för dagen stark #77 Aleksandr Shtele. Matchen känns avgjord.

Två hörnor senare, och två träffar i utmärkta målvaktens mask, står det fortfarande 6-1.

Matchen går lite i stå och Surte bjuds liksom in igen. Notoriska målskytten i Wildcats #14 Martin Rundqvist, reducerar till 6-2 i minut 79, framspelad av duktiga #17, Tim Lord.

Samma Martin Rundqvist och dessutom #6, Mats Gustafsson som spelade upp oss i Borås Bandy till div 1 efter serieseger i div 2 för två år sedan. Tack för allt killar och välkomna åter till Borås när ni vill.

Matchen avslutas odramatiskt och den trevliga och duktiga domartrion, team HD Oskar Wetterliong(Mikael Abrahamsson/Jonas Thornberg) blåser av matchen.

Segern är skön, segern är vår - men redan på onsdag möter vi ett helt annat Surte Wildcats är vi säkra på i Ale Arena, inomhus på perfekt is. Där trivs vi också, det blir spännande!

Tack till våra vaktmästare, funktionärer och publik samt matchsponsor Assemblin Väst och bollsponsor Mr.CAP Viared för ert stöd.

Vi har nu spelat 6 matcher, 3 vinster, 2 oavgjorda och en förlust mot obesegrade SK Höjden, och parkerar nu på en 5:e plats. Samma poämg som lag 3 och 4:a. och 1 poäng bakom 2:an Kungälv Bandy.