18 december 2022
14:00

Borås Bandy

Referat: Åby/Tjureda IF B - Borås Bandy

Flera återbud i veckan pga sjukdom, senast i morse från två ordinarie startspelare och vår huvudtränare Niklas Wennström satte oss i klistret, men vi geggade oss ur så gott vi bara kunde och kunde ta med en av två poäng 7-7(2-4) från Smålands djupa skogar. Inte så dumt men ändå med en besvikelse som gnager sig kvar.

Så med två debutanter i laget, Axel och Algot Isberg, den enda uttagningsbara egna junioren Anton Lindberg samt vår äldre räv Erik Johansson mönstrade vi det vi kunde och genomförde i stora delar matchen väl. Men det är klart att efter ett ryck av oss i början av andra halvlek opp till ledning 2-6, borde vi tänkt till o´ch säkrat hemåt i första hand, men det var roligare att jaga 2-7 och mer så det blev lite pannkaka där ett tag.....

Åby/Tjureda IF-B har en inomhushall vi dreglar över och en tradition som är fantastisk. Vi kommer till et vintrigt Åby och är efter resan inte riktigt på tårna utan åker på 1-0 efter ca 30 sekunder, men då vaknade vi direkt! Målskytt #12, Andreas Haraldsson, assist #3, Castor Jonasson/Elisson.

På vår första hörna efter 3,5 minut skjuter #76 Joel Bergqvist på mål, returen i muren och på tredje chansen sätter #17 Erik Johansson 1-1, med 4.11 på klockan, så skönt! Vi är igång i alla fall.

Efter flera räddningar av vår målvakt #22 Hampus Wennström, tar vi ledningen i den 21:a minuten till 1-2 genom en fin flipp till #97, Joakim Rosén som sätter bollen säkert i nät. Vackert framsoelad av #8, Nikita Veshchagin.

Efter ca 5 minuter av kontrollerat spel från vår sida blåser det duktiga domarteamet Stefan Bertilsson straff för Åby/Tjureda då Nikita fäller en gul snabbskrinnare. Men, som flera gånger tidigare räddar vår målvakt Hampus Wennström skottet och ledningen vår håller i sig. Nu följer en 8 minuters period då Nikita är utvisad som är väldigt tuff med flera målchanser för Åby där Wennström räddar oss gång på gång. så i den 34:e minuten blir vår #76 Jodl Bergqvist hakad och vi får straff.
Säkert stänker #10, Grisha Yugasov dit 1-3, och Åbys spelare #29 Theo Norden är klar för spel. Men Nikita Veshchagin är fortfarande utvisad och till slut utnyttjar Åby det och återigen är det #12 Andreas Haraldsson som gör mål, assist duktiga #41 Iisakki Kaivola, 2-3, efter 33.37.

Åby skapar nu ett tryck och spelar sig till 3(!) hörnor på raken där försvaret och ruset gör sitt eller så räddar Hampus oss i målet. 2-3 står sig tills 40 sekunder återstår, då på hörna spelar #77 Aleksandr Shtele fram #8 Nikita Veshchagin som stenhårt sätter 2-4, och domaren blåser strax därefter av för halvtidsvila.

I pausvilan går vår kapten igenom vad vi ska tänka på och lägger upp det taktiska för andra halvlek i Niklas sjukfrånvaro.
Andra halvlek börjar på en perfekt inomhusis med ett litet övertag för de helgula tjurarna, men efter 4 minuter och ytterligare räddninga av för dagen igen utmärkta målvakten i Borås Hampus Wennström, ställer vi om och just nämda #22 Hampus Wennström kastar ut bollen som blir till en klockren assist fram till 2-5, målskytt för andra gången vindsnabba #97 Joakim Rosén.
Vi spelar nu tryggt, smart och är eftektiva i våra avslut. 2-6 i minut 53, #8 Nikita Veshchagin, assist #10 Grigoriy Yugasov.Vi jublar och njuter såklart. Men bara 3,5 minut senare reducerar Tjurarna till 3-6 på hörna där #12 Andreas Haraldsson noteras för ett hattrick i och med målet. I den 60:e minuten "ringer det" igen...4-6 av #5 Svante Karlsson, assist målvakten Vilgot Belfrage. Oj nu händer det saker, ínte så kul saker för oss.

Åby/Tjureda trummar på med adrenalinet pumpande och känner vittring, hörna och nytt hörnmål, 5-6 av #35 Felix Gunnarsson, assist Elias Sjölund. Och då vill ta Timeout hinner domaren inte uppfatta det riktigt utan direkt efter kvitterar de gula laget till 6-6, samma målskytt, #35 Felix Gunnarsson, assist igen av #41 Iisakki Kaivola.

Timeout Borås som sagt, om än lite sent.

Vi lugnar ner oss och samlar kraft. Dryga halvtimmen kvar att spela, i bandy en evighet.

Oj, bara 2 minuter senare bryter Grisha Yugasov ett uppspel och sätter utan assist snyggt 6-7 i matchminut 73. Vi njuter lite och ser killarna göra bra saker igen på isen som leder fram till fint spel och friläge men #77 Aleks Shteles avslut räddas skickligt av #1, Vilgot Belfrage, fortfarande 6-7, i stället för 6-8.

Hampus Wennström räddar oss igen och Åby/Tjureda tar Timeout, minuten är 80.

Vi och Åby/Tjureda går nu för det där vi skapar tillräckligt för att avgöra men gör inte det. Åby tar chansen i en rejäl forcering sista minuterna och gör 7-7 då klockan står på 92.13, 1 minut och 45 sekunder innan domaren skuklle böåsa av matchen. Oj så tungt, men två senaste bortamatcherna har räderat i två oavgjorda matcher där vi idag krigade och var rejält vingklippta i truppen sjukdom, så.......
Efter 5 omgångar har vi 2 vinster, 2 oavgjorda och en förlust och just nu på en 5:e plats i tabellen, som LAIK-U på 4:e och Blåsut/Vänersborg, men dom har bara spelat 4 omgångar. Leder gör SK Höjden med bara vinster och Mölndal ser starka ut med 4 poäng på bara 3 soelade matcher.

Nu stundar Annandagsderby hemma 26/12 kl 15.00 mot Surte Wildcats, det lär bli åka av, igen!

Varmt välkomna då, tills dess kurerar vi oss och tränar på så gott det går!