16:00

Borås Bandy

Referat: Lidköpings AIK U - Borås Bandy

Äntligen premiär utan att fått träna på stor is ännu.
Revansch mot Lidköpings AIK och uddamålsseger, efter 2-1 underläge i halvlek, i sannolikt Sveriges bästa inomhusarena för bandy i Lidköping.

Trots att egentligen alla förutsättningar var emot oss lyckades vi ta säsongens första seger i säsongens andra omgång(omgång 1 uppskjuten mot Sunvära pga isproblem) borta mot klasslaget LAIK-U.

Första 25 minuter var stirriga och vi uppträdde förvirrat och vi blev då rejält tillbakapressade. Efter 30 minuter börjar vi hålla i och vårda bollen på ett lugnare och därmed tryggare sätt vilket gör att vi då även kan få till ett bra anfallspel. Innan första haövlek är färdigspelad har vi precis reducerat LAIK´s 2-0 till 2-1 och går in och pratar ihop oss. De siffrorna skall vi tacka vår målvakt Hampus Wennström för som räddat oss med fina ingripanden ett flertal gånger i stället för ytterligare baklängesmål.

I andra halvlek kommer vi betydligt bättre in i matchen och skapar flera anfall och kvalificerade chanser. Trots det ökar LAIK på till 3-1 men vi reducerar snabbt till 3-2 på straff och 8 minuter senare kvitterar vi till 3-3, där vår målvakt Hampus Wennström kastar ett fint utksst till Nikita Veshchagin som skjuter mål!
I lyckan över att vara ikapp tar LAIK chansen direkt efter avslag och tar återigen ledningen 4-3 i minut 65. Men det skulle visa sig vara sista gången vi låg under i matchen.

Återigen kvitterar vi, nu till 4-4 efter en Timeout vi tog och med 8 minuter kvar tar vi ledningen med 4-5 genom Aleksandr Shtele, assisterad av Grigoriy Yugasov. En ledning vi håller hela vägen in i mål till våra första 2 poäng i årets Division 1 Södra.

Efter grymt bra moral, kämpaglöd, vilja att vinna och ett mycket bra målvaktsspel så lyckas vi hålla LAIK-U från att kvittera.

En spännande och bitvis underhållande match med två lag som bjöd upp till spel och med en stabil domarinsats av Team Ulf Salomonsson. Nu längtar vi att få träna på stor is hemma på Bodavallen med start på onsdag och hemmapremiär på söndag mot SK Höjden.

3 poäng: #22, Hampus Wennström, MV