20:00

Borås Bandy

Referat: Sunvära SK - Borås Bandy

Smällkallt, annorlunda is, annan storlek och belysning på Sjöaremossen, annorlunda yttre andra omständigheter men nu var det så dax för match, den uppskjutna första omgången som då inte kunde utlovas spelbar is till i tid, även om isen sen låg spelklar just den söndagen. Allt korrekt skött av Sunvära SK då och ett fint arrangemang även nu, när det äntligen blev av att vi får mötas!

-13 till -17 grader kallt och svårt att hantera en del saker som sker under matchen, men lärorikt såklart.

Matchen saknade inte chanser men på en tyvärr svårspelad hoppig is med en del som lossnade i densamma ställde till det i passningsspel, hörninslag och andra situationer såklart. I alla fall för ett ovant Boråsgäng.

Sen var det ju det där med att vara redo, rätt iställning och en glöd att vilja ge allt för att vinna. Här toppade Sunvära oss i första halvlek, drygt! Trist men ett faktum och 1-0 i baken i den 35:e minuten av ständigt farliga #19 Jonas Ramborgh, assisterad av Johan Carlsson.

Vi tar paus efter 45 minuter och får oss en uppsträckare värd namnet av tränare Wennstrtöm.

Andra halvlek är bättre från vår sida men bollusklingen vill inte in i målet, alltså Sunväras. Dels pga deras duktiga målvakt #91 Tobias Bergstedt, dels pga egen oförmåga och en del oflyt och dels pga oändligt många offside avblåsningar samt annat som ryckte sönder det flow vi önskar. Lyror, lyror och en hel del ytterkligare lyror....spelet Sunvära praktiserade skulle bära frukt, tillsammans med en enorm viljeinsats i deras samlade defensiv. Det blev trångt och stressigt och stundtals svårt att hantera med de övriga "yttre omständigheter" som vi ställdes inför.

2-0 på en straff som vi väl inte riktigt till 100% förstod, men straff, skott och mål blev det. Minuten var 74, och målskytt igen #19, Jonas Ramborgh.

Ett par minuter senare tar Niklas Wennström Time-out. Lugna ner er killar, vi kan lösa det här om vi systematiskt arbetar med varandra och inte "hetsar iväg".

Mycket riktigt reducerar vi till 2-1 i den 80:e minuten på hörna, #66, Daniel Jönsson, K, assisterad av #77 Aleks Shtele.
Fyra minuter senare, efter båda lagen fått varsin hörnchans, kvitterar Borås Bandy till 2-2 efter en del tryck från bortalaget och det är vår #10 Grigoriy "Grisha" Yugasov som hänger dit den, assisterad av lagets kapten #66 Daniel Jönsson.

Både Sunvära SK och vi satsar på att vinna i det spännande slutet av matchen men domrteamet Per Adolfsson blåser av matchen i ett av våra anfall och vi konstaterar att vi tagit 3 av 4 poäng i de två genomförda bortamatcherna mot LAIK-U och Sunvära SK, även om det idag förde med sig en bitter eftersmak, utifrån vår synvinkel.

Vi laddar om och beger oss österut på söndag för spel i finfina Åby/Tjuredas skridskohall med matchstart klockan 14.00

En upplevelse rikare, men inte nöjda, tar vi hand om kropparna och knopparna.

På söndag en ny chans att få spela bandy, så helt underbart livet kan vara!