13:30

Borås Bandy

Referat: Lidköpings AIK U - Borås Bandy

I Sveriges kanske häftigaste bandyarena, Sparbanken Arena i Lidköping, spelade Borås Bandy inomhus idag lagets premiärmatch i Division 1 Västra. Ett historiskt ögonblick då Borås Bandy aldrig tidigare nått Division 1. Vi mötte ett mycket kompetent Lidköpings AIK, plantskola och kanske lillebror till regerande mästarna på såväl dam som herrsidan, urstarka homogena Villa Lidköping Bandyklubb.

Då vi saknat tider att träna på is i allmänhet och på fullstor bana i synnerhet som våra seriekonkurrenter, genomförde laget uppgiften på ett helt acceptabelt vis. Vi tog till och med ledningen efter dryga tre minuter då Jakob Rosberg spelade fram ett av våra nyförvärv från Ryssland Nikita Veshchagin som pricksköt lågt och otagbart 0-1. Stort jubel och glädje att ha spräckt LAIK:s nolla och alltså tagit ledningen med 0-1, mot en av seriens favoriter dessutom!

Båda lagen kände på varandra under de ca fem inledande minuterna av machen. Sen satte LAIK fart och tog succesivt över händelserna mer och mer. 1-1 av Tom Broberg efter 5.35 och drygt två minuter senare 2-1 av erfarne Carl-Oscar Bridholm. Strax därefter i en av få omställningar från Borås sätter vi 2-2, men domarna blåser för knapp offside.

I matchminut 15 utökar LAIK till 3-1 och direkt därefter till 4-1 av Robin Sandgren och senare av Simon Artig. När sedan LAIK får hörna och smäller dit den i taket är det godnatt och 5-1 på tavlan. Målskytt Tom Broberg för andra gången. I 25:e minuten får Lidköpings AIK straff som man stehårt slår i stolpen och Borås rensar undan förtjänstfullt. Borås Bandy tar sin timeout i den 32:a minuten och försöker samla ihop sig. Det finns trots allt en del positivt att jobba vidare utifrån. Men i den 36:e och 42:a minuten stänger LAIK matchen med två omställningsmäl och vi går till kaffet med 7-1 i resultat.

Andra halvlek förlorar vi sedan med 6-0 efter en missad egen straff där vi slår egen retur i stolpen av Joakim Rosén. Vår straff sköts av Nikita Veshchagin men som sagt ingen utdelning tyvärr och slutresultatet skrivs till 13-1 (7-1). Vi drog på oss totalt 70 minuter i utvisningsbåset och det är klart att det samt den höga kompetensen från våra mycket välutbildade motståndare gjorde uppdraget oerhört tufft för oss som nykomponerat lag och nykomlingar. Men vi tränar på och drömmer om spelbar is på Bodavallen om en 7-9 dagar enligt spågummornna och vår tro. Vi måste få träna ihop laget på is, och inte då på rink utan på fullstor plan. Vi kämpar varje vecka med att få till just det svåra pusslet men ger aldrig upp! Vi kommer tillbaka starkare och har idag lärt oss vad som krävs mot ett topplag i division 1 Västra, och det var en hel del.

Bästa målskyttar i LAIK blev Tom Broberg(4) och Robin Sandgren(3) samt Simon Artig(2) sufflerade ofta av assistkungnen idag Marcus Johansson och Mattias Joánsson med totalt fyra assist vardera. Borås Bandys mål sköts som sagts av Nikita Veshchagin, assist Jakob Rosberg.