17 augusti 2017
19:00

Domsjö IF 2

Referat: Bollsta IK - Domsjö IF 2

En match i rätt riktning trots förlusten. I första börjar vi försvarssplet enligt matchplanen och håller ett kompakt lag där alla håller sina positioner på bästa sätt. Jossan spelade sin roll i första på ett föredömligt sätt och var spindeln i nätet på mittfältet. Vi har ledning med ett noll när Johanna rullar in bollen i öppet mål efter att tagit sig förbi sin motståndare på kanten och in i straffområdet går förbi utrusande målvakten, mkt bra initiativ. Vi har ledningen fram till ca:20 min efter det blev vi alldeles för osäkra och tappar djupet i försvarsspelet och tappar alldeles för enkla bollar till motståndarna när vi är på väg upp i banan och Domsjö utnyttjar det och slår om blixtsnabbt.
Grahm hade en tuff uppgift som ensam forward, hon var spelbar i de flesta uppspelen men bollarna kom för sällan i den ytan hon skapat. De bollar hon får spelar hon i stort sett vidare till lagkamrat, hon har en hög lägsta nivå i sitt passninspel. När Domsjö gör sitt första tappar vi fokus och vi förlorar första halvlek med 3-1 i de avslutande 25 minuterna.

Vi gör fyra byten direkt i andra och ändrar i upställningen och fyller på framåt med 2 anfallare, Linnea och Myr. Linnea riktigt på hugget och gör två mål i andra. Den avgörande faktorn i anfallsspelet idag var inhoppet av My och Marie som helt respektlöst går in och visar vägen med sin inställning att sätta fart på benen och bollen. De var en stor bidragande faktor till att vi faktiskt vinner andra halvlek med 2-1. Försvarsmässigt blir det mycket löpningar bakåt men tack vare Jossans lugn i backlinjen och en alert Lina i målet så gör inte Domsjö inga fler mål. Som lag gör vi den bästa matchen på höstomgången och ska vi framhäva några spelare så är det My, Marie, Linnea och Jossans storspel.
Nu laddar vi om för träning på söndag inför bortamatchen mot Junsele/Ramsele.