11 mars 2023
12:00

Bengtsfors IF Dam

Referat: Råtorps IK - Bengtsfors IF Dam

Vi börjar matchen väldigt bra med aggresivt presspel och lycka störa Råtorp (div 3) i sin speluppyggnad. Under de första 20 minuterna så skapar vi några halvchanser tack vare vårt presspel. När man möter ett rutinerat och spelskickligt lag som Råtorp så hittar de hur de ska lösa vårt presspel och under andra halvan av halvleken så skapar de flera farliga målchanser, i den 40 minuten så får de hål på oss och tar ledningen rättvist. I andra halvleken så gör vi några små justeringar och lyckas att få så att Råtorp inte skapar lika många chanser som i första halvleken. De gör 2-0 i den 69 minuten och 3-0 i den 89 minuten. Vi gör en bra match mot ett riktigt bra motstånd och jag tycker att vi visar att vi kan och är bra på att spela två typer av försvarsspel, ett aggresivt och ett mera kontrollerat försvarsspel. Detta var en viktig genomkörare för våra tjejer och det var det bästa motstånd vi har stött på sedan nystarten med damlaget.
Nu ser vi fram emot att möta Kroppefjälls IK i DM det blir en direkt avgörade match där vinnaren av gruppen för möta vinnaren i den andra gruppen i en ren final längre fram under våren. Kom och stötta tjejerna kl 19.00 på torsdag på Långevi.