19:00

Bengtsfors IF

Referat: Eds FF - Bengtsfors IF

Match mot Ed borta på Bergslätt

Vi åker till Ed för att ta hem 3 poäng. I början är det kamp på mitt plan och vi får inte till vårt spel. Där är Ed i stället mer spelförande och spelar via sitt mittfält. Vi får inte riktigt kontroll på deras inre mittfällt där de de får övertag på våra två innermittfältare. Som tur är har vi en stark försvarslinje över hela banan så Ed får inte så många heta målchanser trots att de äger mer bollen.

Ca 20 min in i 1:a halvlek så får vi en kontring som vi utnyttjar på bästa sätt. Emilia får bollen på mittplan och skjuter ett bra distansskott som går in bakom deras målvakt. Vi tar ledningen med 0-1. Efter det målet tar vi över matchen och skapar flera målchanser. Tyvärr så får vi ett mål bortdömt för offside som var hårfint. Hade vi fått 0-2 där hade matchen blivit helt annan. Tyvärr så kontrar Ed in 1-1 i slutskedet av första halvlek. Kanske rättvist sett till boll-innehav men väldigt oturligt för oss. Men det viktiga är att vi gör en så mycket bättre halvlek nu än vad vi gjorde mot Frändefors.

Andra halvlek drar i gång. Vi ändrar om lite i vår uppställning så det blir mer 4-4-1-1 där Ebba får ta ett mer defensivt jobb för att hjälpa mittfältet. Vi får mer kontroll på matchen och börjar skapa chanser. Men Ed gör det bra, de har ett par farliga chanser men lyckas inte utnyttja dem. I stället är det vi som utnyttjar våra chanser. Blir en lite kamp framför deras unga målvakt där Hanna krigar och petar in 2-1 till oss. Rättvist sett över tiden. Efter vårt mål så har Ed flera heta chanser men vår målvakt står i vägen eller så skjuter de utanför eller över. I matchen 85 min så gör vi 1-3 på väldigt fin kontring där Hanna gör 3-1. I matchen sista spark så reducerar Ed till 2-3

Framför allt vill vi lyfta fram hela laget som gör en otroligt bra arbetsinsats där alla lyfter sig från Matchen mot Frändefors. Det är en styrka vi har att kunna vinna trots att vi inte spelar vår bästa fotboll. Vill lyfta fram våra två målskyttar som utnyttjar våra få heta chanser och gör mål på dem.

Nästa match i Serien är mot Henån borta där vi har en ny tuff bortamatch.
Men innan den så har vi DM mot Åsebro/brålanda hemma måndagen den 27 juni kl 19.00