E-post:
Lösenord:
Logga in
 Håll mig inloggad
Automatiskt inloggad nästa gång du besöker laget.se från denna dator
Waiting

DELA SIDAN

Almtuna IS Hockeyskolan

Välkomna till Almtuna Hockeyskola!

Träningstider
Barn födda 2007 - istider fr o m mitten av september
(prel. en vardagseftermiddag och lö kl. 9.30)
Off-iceaktiviteter aug-sept lö kl. 9.00

Barn födda 2008-2010 och nybörjare - istider fr o m första helgen i oktober
(prel. lö kl. 10.30)

I hockeyskolan tar vi ett första steg mot ishockeyn. Huvudfokus ligger på att lära och träna skridskoåkning - barnen är i en mycket gynnsam ålder för lärande och de tycker att skridskoåkning är kul eftersom de gör framsteg från träning till träning. Barnen får tävla under lekfulla former, med fokus på att de ska göra sitt bästa och ha kul när de gör det, att de ska känna att de utvecklas samt att de ska få en känsla för spelet. Vi lär oss även att hantera klubba och puck, grundläggande spelregler och vad det innebär att vara en bra lagkamrat.

Frågor? Se nedan och/eller kontakta Patrik Lidin, patrik@lidin.se

- När kan jag/mitt barn börja?
När som helst under hela säsongen. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma.

- Behöver jag kunna åka skridskor innan?
Nej. Inga förkunskaper krävs. Barnen lär sig snabbt - kommer man som ny så får man börja öva från grunden och det dröjer inte länge förrän man börjar närma sig eller kommer ikapp de övriga.

- Vad kostar det?
Det kostar inget att prova. När man känner att man vill fortsätta så betalar man en träningsavgift (200 kr om man är född 2009/2010, 450 kr om man är född 2008 eller 600 kr om man är född 2007) och en medlemsavgift till klubben (300 kr om man är under 18 år eller 450 kr för hela familjen).

- Vilka är utrustningskraven?
Obligatoriskt: Hjälm med galler & namn (tape och penna finns i hallen), halsskydd, träklubba, handskar (behöver inte vara hockeyhandskar), skridskor.
Bra att ha: Knäskydd & armbågsskydd.
För att som helt ny komma och prova på endast skridskoåkning räcker det dock med skridskor, hjälm med galler och vantar/handskar.
Det finns lite låneutrustning som kan provas ut före eller efter en träning.

- I vilken hall är det träning?
I Gränby finns det fyra ishallar: A-, B-, C- och Relitahallen. Hockeyskolan har normalt träning i A-hallen, men det förekommer att träningarna flyttas till någon annan hall. Aktuell hall anges i kalendern på hemsidan. I A-hallen och i C-hallen finns dessutom en bildskärm med information om tider och omklädningsrum.

- För mig som förälder är detta helt nytt, var kan jag hitta mer information?
Bästa lästipset är Svenska Ishockeyförbundets Föräldrafolder, den hittar ni här på sidan under dokument i menyn till vänster. Där står om allt från utrustningstips till tips om hur man stöttar sitt idrottande barn.
12:47 13 aug | Skrivet av: Hockeyskolan

Hockeyskolans Grupp 07 återupptar off-iceaktiviteterna lördag 23/8 kl 9.00. Samling vid skottrampen utanför B-hallen. Kläder efter väder. Ta med hands... Läs mer

Waiting
21:42 22 maj | Skrivet av: Hockeyskolan

Nu på lördag (24/5) är det sista off-iceaktiviteten för grupp 07. Samling utanför B-hallen kl 8.30. Ta med klubba, handskar och vattenflaska.

Sedan ta... Läs mer

Waiting
21:47 15 apr | Skrivet av: Hockeyskolan

07-gruppens off-ice tar uppehåll under påskhelgen och fortsätter sedan lö 26/4 kl 8.30. Obs! tiden.

Waiting

SERIER/CUPER

LagMVOFP
AIS Röd00000
AIS Vit00000
Iron0700000
AIS0700000
MMatcherVVunnaOOavgjordaFFörloradePPoäng

SENASTE UPPDATERADE ALBUM

BESÖKARTOPPEN