Stäng
Fel lösenord
Glömt lösenordet?
Väntar

DELA SIDAN

Almtuna IS Hockeyskolan

Välkomna till Almtuna Hockeyskola och Nybörjarskridskoskola!

Träningstiderna finns i kalendern (för grupp 07, se www.laget.se/ALMTUNAISTEAM07).

Grupp 07 (barn födda 2007 eller tidigare) får istider under september-mars och grupp 08-10 (barn födda 2008-2010) under oktober-mars.

Hockeyskolan:
Träningstiderna varierar mellan veckorna, men normalt har hockeyskolans grupp 07 (barn födda 2007 eller tidigare) istid fredag eftermiddag och lördag morgon. Grupp 08-10 har normalt istid på lördagar, direkt efter grupp 07.

Nybörjarskridskoskolan:
- Barn födda 2007 eller tidigare
Samma tid och plats som hockeyskolans grupp 07.

- Barn födda 2008-2010
Samma tid och plats som hockeyskolans grupp 08-10.

I Almtuna hockeyskola tar vi ett första steg mot ishockeyn. Huvudfokus ligger på att lära och träna skridskoåkning - barnen är i en mycket gynnsam ålder för lärande och de tycker att skridskoåkning är kul eftersom de gör framsteg från träning till träning. Barnen får tävla under lekfulla former, med fokus på att de ska göra sitt bästa och ha kul när de gör det, att de ska känna att de utvecklas samt att de ska få en känsla för spelet. Vi lär oss även att hantera klubba och puck, grundläggande spelregler och vad det innebär att vara en bra lagkamrat.

Inom ramen för hockeyskolan anordnar vi även nybörjarskridskoskola.

Frågor? Se nedan och/eller kontakta Patrik Lidin, patrik@lidin.se

- När kan jag/mitt barn börja?
När som helst under hela säsongen. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma.

- Behöver jag kunna åka skridskor innan?
Nej. Inga förkunskaper krävs eftersom vi även har en nybörjarskridskoskola. Barnen lär sig snabbt. Kommer man som ny så får man börja öva från grunden och det dröjer inte länge förrän man börjar närma sig eller kommer ikapp de övriga.

- Vad kostar det?
Det kostar inget att prova några gånger. När man känner att man vill fortsätta så betalar man en träningsavgift (200 kr om man är född 2009/2010, 450 kr om man är född 2008 eller 600 kr om man är född 2007 eller äldre) och en medlemsavgift till klubben (300 kr om man är under 18 år eller 450 kr för hela familjen). Inbetalningskort skickas ut några veckor efter registreringen.

- Vad ingår i avgiften?
Yngsta gruppen i hockeyskolan (barn födda 2008-2010) har under en säsong fler än 20 isträningar under ledning av AIS välutbildade instruktörer. Vidare anordnas en hel del andra aktiviteter, såsom off-iceträningar, besök på a-lagsmatch och matcher mot andra hockeyskolor. I avgiften ingår också en träningströja (för de äldsta årskullarna), försäkring och viss möjlighet att låna utrustning. För äldsta gruppen (barn födda 2007 eller tidigare) är dessutom antalet ispass fler än dubbelt så många och det anordnas för denna grupp massor av matcher och andra aktiviteter.

- Vilka är utrustningskraven?
Obligatoriskt: Hjälm med galler & namn (tape och penna finns i hallen), halsskydd, träklubba, handskar (behöver inte vara hockeyhandskar), skridskor.
Bra att ha: Knäskydd & armbågsskydd.
För att som helt ny komma och prova på endast skridskoåkning räcker det dock med skridskor, hjälm med galler och vantar/handskar.
Det finns lite låneutrustning som kan provas ut före eller efter en träning.

- I vilken hall är det träning?
I Gränby finns det fyra ishallar: A-, B-, C- och Relitahallen. Hockeyskolan har normalt träning i A-hallen på lördagar (båda grupperna och skridskoskolan) och i C-hallen på fredagar (grupp 07), men det förekommer att träningarna flyttas till någon annan hall. Aktuell hall anges i kalendern på hemsidan. I A-hallen och i C-hallen finns dessutom en bildskärm med information om tider och omklädningsrum.

- För mig som förälder är detta helt nytt, var kan jag hitta mer information?
Bästa lästipset är Svenska Ishockeyförbundets Föräldrafolder, den hittar ni här på sidan under dokument i menyn till vänster. Där står om allt från utrustningstips till tips om hur man stöttar sitt idrottande barn.
13:04 31 mar | Skrivet av: Hockeyskolan

Då var denna säsong till ända, detta avslutades med en fantastisk avslutning i C-Hallen. Upplägget och utförandet av avslutningen flöt på precis så br... Läs mer

Waiting
13:36 8 apr | Skrivet av: Hockeyskolan

För er som inte var med på avslutningen så finns det medalj att få. Kontakta Mikael Palmqvist på Mikael.palmqvist@sandvik.com

Waiting
13:25 20 mar | Skrivet av: Hockeyskolan

Hej!

Istiden denna helg är på söndag 22 mars enligt tidigare info (kl. 16.25 i c-hallen).

Avslutningen nästa helg är dock tidigarelagd och förlängd - de... Läs mer

Waiting

SERIER/CUPER

LagMVOFP
AIS Röd00000
AIS Vit00000
Iron00000
AIS 0700000
Järfälla00000
Hallsta00000
Wings00000
Enköping00000
Bålsta00000
AIK00000
Västerås00000
Uppsala Hockey00000
MMatcherVVunnaOOavgjordaFFörloradePPoäng

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp

BESÖKARTOPPEN