28 april 2024
16:00

Yxhults IK

Referat: IK Sturehov 2 - Yxhults IK

En stark medvind bäddade för en offensiv start för Yxhults IK, som under de första tjugo minuterna förde spelet och skapade omgående några farligheter. En bra slagen hörna följdes upp av en frispark i femte matchminuten där Linn Sarinen Söderberg kunder förpassa bollen i mål och 1-0 till YIK. Ju mer matchen led desto bättre blev Sturehov och man dominerade matchbilden och bollinnehavet fullständigt. Att det stod 0-1 i paus är ett under och när Sturehov i femtionde minuten kvitterade var det nog en och annan YIK supporter som tänkte nu kommer raset. "Icke sa Nicke" utan vår backlinje bjöd på ett heroiskt motstånd och trots att laget inte kunder etablera någon form av anfallsspel, så lyckades vi klara ett oavgjort resultat och säsongens första poäng med hem till Moabvallen där Gideonsbergs IF väntar i nästa omgång söndagen den 5 maj kl 16.00.