Startelvan: Nikki, Anton, Andreas, Sebastian, Marco, Gustav, Edvin, Colin, Micke, Johan och Arizio.
Avbytare: Martin, Per L, Pelle, David och Mahamat.
Varningar: Andreas, Gustav, Arizio, Marco och Claes.
Assisterande tränare: Christoffer Nilsson

1-2 Kim Selmer (87, straff)
1-3 Marcus Nilsson (90+4)

Vi fick en sen återbud, Kigges knä gjorde det inte möjligt att spela, in kom Pelle på kort varsel. Det i sig gjorde att Claes fick ändra om i den påtänkta startelvan. Claes la upp taktiken för dagen och det ska sägas att killarna följde den så länge orken höll.

Det blev en jämn tillställning, hög intensitet och tempo och bägge lagen gick in resolut i duellerna, tufft men ändå tämligen schysst, som brukligt är det alltid någon duell som gick överstyr men inga fula tacklingar.

Vi hade som matchplan att pressa dom högt, utan att vara i närheten av att se alla KBs matcher så betvivlar jag att dom blivit så pressade i många av deras matcher hittills. Alla gulsvarta gjorde jobbet och det gjorde att serieledarna inte fick många sekunder på sig att behandla bollen.

Vi hade även pratat om vikten att inte sätta varandra i tidspress med korta passningar och första gången vi gjorde det misstaget så kom KB fram till sin första chans men avslutet gick tätt utanför i den 11:e minuten. Det tog ca kvarten för att vi skulle börja höra gästernas klagande på varandra, ett bevis på att killarna verkligen följde matchplanen.

Colin, Edvin och Gustav gjorde ett kanonjobb på mittfältet, dom var som iglar på motståndarna, det gäller alla men just denna trio var ändå i en klass för sig. Så fort KB spelarna trodde att dom gjort sin gubbe kom en till gulsvart och gav dom ingen andrum!

Vår första riktiga avslut kom i den 23:e minuten när Johan nickskarvade till Arizio som tog ett kliv inåt plan och sköt över ribban. Minuten senare så slog Arizio en frispark som Andreas kom högst på och nickade mot andra stolpen Micke hann först men den duktiga KB målvakten gjorde sig stor och räddade till hörna. Vi skakade fram en 2-3 hörnor närmaste minuterna utan att skapa oro. Istället så ställde KB om otroligt snabbt på vår sista hörna och Nikki tvingades till sin första svettiga räddning, Anton, som gjorde en mycket bra match, rensade returen! På den efterföljande inkast blev vi lite passiva och dom kunde slå in ett långt inlägg som nickades tillbaka in i smeten där Berk kunde skjuta in 0-1!

Av tradition så är det väldigt svårt för ett lag som slåss om överlevnad att få med sig något, det var vad som hände i den 33:e minuten när Johan blev nersparkad inne i straffområdet långt nere vid kortlinjen, av matchens tre straffsituationer så var denna den mest solklara! Två minuter senare så var KB nära 0-2 efter ett inlägg som nickades utanför.

Vi fortsatte med vårat spel och det skulle resultera i kvitteringen, tror det var Sebastian som slog en perfekt boll in i straffområdet som Johan nickskarvade till en ensamstående Colin som sköt in 1-1 i den 43:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut! Killarna gjorde en kanon halvlek och ska ha all beröm dom kan få!

Andra halvleken började med att Nikki gick ut och gjorde en fin benparad på ett närskott, då var tanken att nu blir det jobbigt för oss! Men ack så fel man hade. Vi gjorde ett byte varnade Andreas gick ut och in kom Per, detta medföljde att Marco klev in som mittback och Per tog hans plats som vänsterback. Vi inledde en period mellan den 50:e minuten och den 76:e minuten då vi hade KB på kornet! Detta var säsongens bästa spel av killarna. Vi radade upp fyra kanonbra chanser och både borde och förtjänade utdelning!

Det började i den 52:a minuten med ett fint anfall ute till höger som avslutades med ett inlägg till Arizio som sköt tätt över. Vi satte press på dom på ett så bra sätt att dom tvingades till misstag. I den 60:e minuten fick vi till en snabb omställning ute till höger Arizio hittade Anton som slog ett lågt inlägg där vi hade två gubbar men på något mirakulöst sätt så går bollen förbi bägge två och chansen var bort.

I den 62:a minuten hittade Per till Arizio som slog ett bra inlägg som Micke avslutade men målvakten räddade till hörna. Minuten senare så tvingade Micke KBs målvakt till ännu en räddning. Nu var det allt ett grinig KB som gnällde på allt inklusive sig själva.

När matchuret visade 70 spelade minuter så la gästerna ett högre växel, tycker ändå att vi orkade stå upp om än inte med samma presspel. Men nu började dom skapa målchanser, i den 71:a minuten kom dom i en kontring ett inlägg som nickades mot mål men där stod Nikki och gjorde en jätteräddning till hörna. I den 86:e minuten fick dom en frispark som slogs in mot mål och skarvades utanför.

Jag ska inte säga att vi hade matchen under kontroll men förutom dessa två chanserna så hade vi ett väldigt bra koll på läget. Men något som vi inte kontrollerar är domarens beslut. I den 87:e minuten blev Anton nersparkad i första läget men domaren lätt spelet fortsätta för att i situationen efter blåsa straff! KBs Kim Selmer gjorde inget misstag och satte 1-2!

Vi lyfte upp laget och gick för en kvittering men det ska ärligt säga att vi inte hade orken att skapa fram någon jättechans. Däremot så fick nu KB en massa ytor och kunde nu försöka kontra ännu mer. På den 4:e tilläggsminuten så var det dags för ännu en straff till KB och ännu en gång så blundade domaren för första läget när Per vinner kampen om positionen och blir nertryckt av KB spelaren sen hackar dom i varandra och domaren blåser straff. Nikki gjorde en jätteräddning men kan inget göra på returen, 1-3 och matchen är över! 1-3 stod sig matchen ut!

Tycker att alla killar gör en kanon match idag, vi ska inte glömma bort att på andra sidan stod suveräna serieledarna som fick verkligen ge allt för att besegra oss idag, beviset var deras glädje när domaren blåste av matchen. Vill lyfta fram Gustav lite extra, återvänder från lån utan att hinna göra en enda träning med laget, gick in rakt i startelvan mot serieledarna och är troligtvis matchens bästa spelare! Tätt följd av Edvin och Colin.

Vi visade idag vad vi kan prestera och kan vi ta detta spel med oss i resterande del av matcherna så ska vi klara av den tuffa uppgiften vi har framför oss.