Matchtruppen: Nikolay, Martin, Hult, Christoffer, Sebastian, Andreas, Philip, Per L, Edvin, Colin, Arizio, Caio, Mikael, Johan och Anton.

Startelvan: Nikki, Philip, Sebastian, Kigge, Edvin, Colin, Per, Caio, Mikael, Johan och Arizio.
Avbytare: Martin, Leo, Hult, Andreas och Anton.
Assisterande tränare: Christoffer Nilsson.
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

0-2 Mohammed Keita (25)
1-2 Johan Bjuremo (43)
1-3 Alexander Oscarsson (59)
2-3 Mikael Einarsson (64)

En viktig omgång i Division 4 då ”topplagen” möter ”bottenlagen”, där serien kan verkligen bli delad i två halvor. Vi gick ut till matchen med vetskapen om att vid vinst skulle vi klättra upp två platser.

Vi startade med Nikki i mål, fyrbackslinjen bestod av Philip, Sebastian, Kigge och Edvin. På mitten hade vi Per, Colin och Caio, längst fram hade vi Micke, Johan och Arizio.

Tycker vi startade piggt första kvarten, även om det höll på att skita sig redan under första minuten efter en bolltapp men Sebastian först och sedan Per lyckades reda ut situationen. Domaren tog tag i matchen direkt vid första hårdare duell när Arizio blev nergjord, förvisso ingen varning på bortaspelaren men en tillsägelse och spelarna tog detta till sig och vi slapp se en repris på matchen i våras.

I den 3:e minuten så fick vi se en bra samarbete där Colin drev bollen och släppte den till Caio som väggspelade med Arizio och letade efter skottläge när han väl hittade den så blockerades skottet. Tre minuter senare så kom gästerna relativt ensamma på högerkanten och slog ett bra inlägg som nickades mot mål men Nikki räddade.

I den 10:e minuten slog Nikki en långboll som Johan tog emot vände och drev bollen några meter innan han avslutade men bollen gick över ribban. Minuten senare hittade Per ut till Arizio som fick sällskap av Caio ute vid hörnflaggan, Caio slog ett hårt och lågt inlägg som gick förbi alla utan att någon kunde styra in den.

Nu hade vi en riktigt fin period och i den 14:e minuten så fick vi 2-3 hörnor och på den första tror jag det var Per som skarvade bollen mot bortrestolpen men där fanns bara motståndare som rensade, bollen hamnade hos Philip som tog ett bra avslut dom målvakten räddade till hörna. Ännu en gång skarvades bollen mot den bortrestolpen men återigen så hade vi ingen där.

Runt kvarten spelad så slog vi av på takten och i den 19:e minuten så fick dom en hörna, den blev en tilltrasslad situation som slutade med att en av gästerna testade med en konstspark som gick i mål, 0-1 kändes väldigt orättvist. Vi blev något ängsliga och i den 22:a minuten var det nära 0-2 men deras anfallare lyckades inte komma till avslut. Men det skulle bara dröja tre minuter till innan vi blev för passiva och istället för att möta en boll så stod vi stilla och väntade på bollen en motståndare reagerade snabbt vann bollen och frispelade sin anfallare som ensam mot Nikki gjorde inget misstag och 0-2 var ett faktum. Arizio testade ett av sina patenterade skott som målvakten räddade till hörna.

En olycka kommer sällan ensam och nio minuter senare tvingades Philip utgå efter att ha fått ett sprucket ögonblick i en höjdduell, in kom Hult, som förövrigt gjorde ett bra inhopp ska sägas. Sakta men säkert så jobbade vi in oss i matchen och Micke kom till avslut i den 28:e minuten men den blockerades.

Mellan den 29:e och 42:a minuten var det ställningskrig där det inte hände mycket mer än att vi tog lite för många felbeslut som ofta resulterade i felpassningar till slut och kontringsmöjligheter för gästerna, som tur var så var dom inte lika vassa som Arvika förra helgen.

I den 43:e minuten så fick publiken på Granevik bevittna årets mål, Arizio slog en perfekt inlägg som Johan avslutade med en vacker bicicleta som målvakten var chanslös på, 1-2 och ny hopp tändes. Caio hann med ytterligare ett skott som målvakten räddade innan domaren blåste för halvtid.

Vi tvingades till ett byte till då Pers rygg krånglade, in kom Andreas vilket betydde att Kigge tog ett kliv upp på mittfältet. Vi kunde ha fått en kanon start på 2:a halvleken när deras målvakt misslyckades med en rensning, bollen hamnade hos Micke som sköt direkt, tyvärr utanför. I den 56:e minuten fick vi en frispark i höjd med vårat avbytarbänk, tror det var Sebastian som slog den in i smeten i straffområdet där Kigge förberedde sig för att hoppa upp och nicka när en försvarare knuffade bort honom, solklar straff i mina ögon men inte i domarens.

Tre minuter senare så har gästerna en inkast relativt högt upp på offensivplanhalva, känslan är att vi har situationen under kontroll då halkade Sebastian och dom utnyttjar det och gör 1-3 i den 59:e minuten. Tungt värre, men vi orkade hämta upp 3-0 förra helgen så hoppet levde! Kigge tömde sig helt och bytes ut in kom en halvskadad Anton, även han gjorde ett piggt inhopp.

Hoppet tändes ännu mer i den 64:e minuten när Andreas slog en boll som Micke hann före målvakten och i en snäv vinkel kunde rulla in 2-3 med ca 26 minuter kvar! Vi fortsatte att trycka på framåt vilket öppnade upp bakåt något också. Men förutom ett skott från Arizio i den 70:e och ett av Micke i den 80:e som målvakten räddade så var det inte så himla många chanser. Nu flyttade vi upp Johan på topp bredvid Micke och körde en 4-4-2.

Vår allra bästa chans skulle komma i den 86:e minuten när Caio slog en bra djupledspass till Anton som gjorde sin gubbe och tog sig in i straffområdet och slog en låg pass mot Micke som slängde sig och fick bara stortån på bollen och i ivern att passa snett bakåt fällde en back, frispark. Nu lyfte vi upp mer folk och spelade i en 3-4-3 formation.

Micke skulle få bollen inne i straffområdet i den 87:e minuten och när han väl lyckats vända sig mot målet trampade han på bollen och chansen försvann. Vi skulle få en hörna på tilläggstid vi lyfte upp Nikki och det var bara Hult kvar vid mittcirkeln. Hörnan rensades bort men inte bättre än att Nikki fick tag i den och slog bollen ner mot hörnflaggan i hopp om att någon kunde slå in ett inlägg, men det blev inget inlägg och istället en kontring som gästerna inte lyckades förvalta. Domaren skulle blåsa av matchen kort därefter och vi inkasserade ännu en förlust.