Referat: KB Karlskoga - Västanviks AIF 0-0

Match: KB Karlskoga - Västanviks AIF 0-0
Trupp: Oskar H, Yoda, Goran, Sebastian, Oskar S, Philip, Lukas, Per, Rasmus, Christoffer, Robin K, Marco, Johan och Alexander
Saknas: Viktor J (skadad), Jimmie L (bortrest), David E

Startelvan: Oskar H, Yoda, Sebastian, Goran, Oskar S, Philip, Per, Lukas, Marco, Rasmus och Johan.
Avbytare: Alexander, Christoffer, Robin K och David E

Hemmalaget var på igenom i den 3:e minuten men Oskar H hann ut och rensa. Minuten efter var Johan på väg att komma fri men blåstes av för offside. I den 6:e minuten tvingade Johan hemmalaget slå till hörna något pressade. Efter hörna fick vi en indirekt frispark i bra läge, den tog i muren och ny hörna för oss. En bra period i matchen för oss. Vi fortsatte att stressa dom och tvingade bakåt för att kunna rulla boll men så fort dom försökte gå framåt så stressade vi dom så dom hade svårt att komma på offensiv planhalva med bollen under kontroll.

I den 13:e minuten höll dom på att komma igenom igen på en kontring men även denna gång var Oskar H snabb ut och rensade. Detta upprepades igen i den 19:e minuten. Sakta men säkert började hemmalaget äta in sig i matchen, i den 23:e minuten kom man fram till sitt första avslut, Oskar H räddade. Vi ställde om snabbt och tvingade deras målvakt till en bra räddning, på returen fick vi en hörna, den blev för lång och dom vände spelet snabbt och kom farligt, vi lyckades rädda situationen dock till hörna, som blev till en dubbel hörna innan vi fick bort bollen, inte bättre än att den kom snabbt tillbaka och in i vårt mål, men hemmaspelaren stod i offside och dömdes bort.

I den 33:e minuten får dom en frispark som vi nickar ut till hörna, vi får bort hörnan men inte bättre än att dom lyckas behålla pressen och fick ännu en hörna, denna gång en ofarlig sådan. I den 35:e minuten så kom en hemmaspelare fri mot Oskar H, men Oskar stod för en härlig fotparad och räddade oss. I den 38:e minuten slog Oskar S en frispark från halvs plan som vi höll på att stressa dom till ett självmål, tyvärr gick bollen retfullt på fel sida av stolpen. Hörnan gav en ny hörna och på den är vi nära men dom reder ut situationen. Dom ställde om snabbt och kom i en kontring men bollen hamnade långt ut på deras vänster kant och vi lyckades reda ut situationen, Lukas åkte på en avvaktande varning för en hårdare tackling sekunderna innan som domaren gav fördel av boll.

I den 42:a minuten fick dom smaka på sin egen medicin när vi kontrade i en 4 mot 4 och så när fick vi fram bollen centralt mot Johan tror jag det var men en hemmaspelare hann emellan. 0-0 skulle stå sig till halvtid, bra halvlek av killarna!

Trevande inledning av andra halvlek från bägge lagen, något av en ställningskrig. Vid den 55:e minuten dog sändningen i ca 1 minut och när den var tillbaka verkade det som att hemmalaget varit nära en chans men det var Oskar H som hade bollen i sina händer. I den 58:e minuten tror jag det var Lukas som fick en bra skott tyvärr över ribban. Dom fortsatte att vara giftiga i sina omställningar det var via en sådan som dom hade en bra läge men ingen hann stötta in bollen i mål när den passerade genom vårat lila straffområde. Sedan fick dom ännu en chans på en fast situation som Oskar inte lyckades få bort men nicken gick utanför. Hemmalaget hade nu en bra period med många inlägg väldigt nära inpå Oskar H.

I den 63:e minuten hade Yoda och Philip ett fint samarbete som resulterade i en bra inlägg, tyvärr nickade vi en bit över ribban. Hemmalaget gjorde ett bytte in kom Hedlund, ännu en offensiv pjäs. Vi kom i en anfall tror det var Philip som spelade till Yoda som tog sig en liten solo räd och stoppades strax utanför straffområdets högra hörn. Varning för hemmalaget och en frispark till oss som tyvärr återigen nickades över.

I den 69:e minuten kom Kigge in istället för Per. I den 70:e minuten drog Lukas iväg en kanon som målvakten gjorde en TV-räddning och styrde bollen till hörna. Vi började ta oss ur deras grepp och det såg bättre ut. I den 74:e minuten kom David in istället för Philip. Med 15 kvar fick dom en hörna och den kändes farlig som i stort sätta alla gjort hittills, men bollen gick en bit utanför.

I den 83:e minuten kom hemmalaget på sin vänsterflank ett lågt inlägg som återigen inte nåde någon. Vi ställde om snabbt och kom i en 2 mot 1, bilden var dålig såg ej vilka det var men efter ett vägspel så kom en av dom våra fri men målvakten lyckades rädda. Nu vände matchen åt andra hållet och då var det Oskar H som stod för en fin räddning. David blev varnad såg ej vad som hände, en hemmaspelare varnades också. Marco ersattes av Robin med knappa 4 minuter att spela. I den 89:e minuten var hemmalaget nära att spräcka nollan men avslutet blev väldigt tam. I vände om snabbt och jobbade oss till en hörna i sista minuten, den höll på att hitta in i mål men deras målvakt lyckades få bort den. På tilläggstid fick vi en frispark emot oss i en halv farlig position, den tog i muren, på Kigge tror jag, och chansen var borta. I den 90:e + 4:e minuten kom dom fria men en glidtackling inne i straffområdet tog död på anfallet. I den 6:e tilläggsminuten får dom återigen en frispark i bra läge men den blev ofarlig. 0-0 borta mot serieledarna får ses som en bra resultat!