Trupp: Oskar H, Oskar S, Goran K, Jimmie L, Sebastian R, Yoda, Christoffer N, Per L, Lukas J, Viktor J, Philip E, Marco M, Johan B och Robin K.

Startelvan (4-4-2): Oskar H, Yoda, Goran K, Jimmie L, Sebastian R, Philip E, Lukas J, Per L, Marco M, Johan B och Viktor J.
Avbytare: Robbin K, Oskar S, David E och Christoffer N

0-1 Carl L (15)
0-2 Mathias W (43)
1-2 Lukas J (45)

Tränarna gjorde några ändringar i startelvan, Rasmus var bortrest och ersattes av Lukas som var tillbaka från avstängningen. Jimmie kom in och Oskar S fick börja på bänken, Jimmie gick in bredvid Goran och Sebastian gick ut som vänsterback. Marco fick chansen på vänsterkanten och Robin K fick börja på bänken.

Precis som träningsmatchen i slutet av vintern så började vi rätt piggt. Redan i den 2:a minuten satte vi högt press och vann tillbaka bollen, Lukas fick iväg ett skott som Dan räddade, men lämnade retur som han fick tag på innan det blev hörna. I den 4:e minuten vann Viktor tillbaka bollen igen efter ett högt press, han vann mark och slog ett lågt inlägg som Per avslutade över. I den 5:e minuten fick Oskar H lämna straffområdet och rensa en boll så det inte blev friläge. Annars kan man säga att det var en jämn tillställning.

Innan matchen pratade vi om vikten att vara alerta vid inkast och frisparkar då gästerna vill sätta igång spelet fort och komma med mycket folk. I den 9:e minuten är vi passiva när dom får en frispark och det gav dom deras första halvchans men avslutet gick över. Vi ställde om snabbt och fick en avslut strax utanför. I den 14:e minuten fick dom en frispark som Ivar slog Oskar H räddade men då stod Carl L på rätt ställe och kunde ge bortalaget ledningen.

Ett derby är ett derby och med dagens underlag fanns det risk för några tacklingar bli värre än det var menad, det var vad som hände i den 17:e minuten när Per gick in hårt mot en Torsby spelare, domaren tyckte det var värt ett gult och varnade Per. Minuten efter kom vi i ännu en snabb omställning, tror det var Marco som slog ett inlägg men tyvärr hade vi inte orkat fylla på med mer folk.

I den 21:a minuten slig Yoda ett bra inlägg som Marco nickade över. Vi åkte på en kontring efter en bolltapp men Jimmie L blockerade skottet till hörna. Fyra minuter senare ännu en bolltapp från oss som gav dom ännu en kontringsläge men nu var det dom som inte orkat fylla på med folk. I den 32:a minuten får vi bästa chansen, vi kommer genom Per som hittade Johan, men avslutet gick över. Minuten senare får Jimmie ännu en gång blockera ett avslut efter ännu en bolltapp som gav kontring.

I den 39:e minuten drar vi på oss en frispark i bra läge för Torsby, men Malic slog den utanför. Med två minuter kvar av halvleken fick vi se Mathias Wahl stå ensam och behärskad avsluta i det bortre stolpen, 0-2! Som tur var fick vi in en reducering direkt efter i den 45:e minuten, Yoda slog en längre boll som Viktor hittade tillbaka till en omringad Lukas, som på något sätt hittar en lucka och fick iväg en kanon avslut till 1-2, resultat som stod sig halvleken ut. En jämn första halvlek där skillnaden främst låg på lagens effektivitet.

Andra halvleken tycker jag är vår till en början, dock ska det ju sägas att Torsby också skapade några chanser dom med! Det var vad som hände i den 47:e minuten när Oskar H tvingades till en fin parad. Två minuter senare får Viktor iväg ett skott som Dan räddade. I den 51:a minuten nickade vi över ribban efter en hörna. I den 57:e minuten var det som om bägge lagen glömde bort att försvara sig, först var det vi som kom i en bra anfall på vår högerkant, Yoda och Philip hittade varandra bra men vi kom aldrig fram till ett avslutningsläge, dom fick kontroll över bollen och kom på en snabb kontring som Oskar H räddade till hörna. Tre minuter senare fick han göra en dubbelräddning och hålla oss kvar i matchen. Torsby hade en bra period mellan 57:e och 65:e minuten, dom tryckte tillbaka oss men utan att skapa dom där riktiga chanserna.

I den 66:e minuten kom vi igen på vår högerflank där Philip utmanade sin motståndare och fick iväg ett avslut som Dan räddade men lämnade retur, tyvärr fick inte Johan till ett avslut och dom kunde andas ut. I den 67:e minuten fick Christoffer ersätta Per på mitten. Två minuter senare efter en duell mellan Carl och Viktor fick den sistnämnda bytas ut skadad, in kom David Ek, samtidigt kom Oskar S in istället för Marco. Mellan den 70:e och 80:e minuten spelades det inte mycket!

Sista tio fick vi in Robbin K istället för Philip. Ställningskriget fortsatte på en tungssprungen gräsmatta. Vi skulle få en kvitteringschans i den 88:e minuten men återigen är Dan på rätt plats och lämnade retur som vi inte har någon i närheten. Torsby är duktiga och lyckas få tiden att gå. I den 90+4:e minuten får vi sista chansen, vi lyfter in en frispark som det blir retur på men vår avslut gick en bit över. 1-2 till gästerna, vi borde kunnat tagit en pinne idag.