1 oktober 2016
14:00

Nordvärmland FF

Nordvärmland FF hemma 2-3

Det var i perfekt fotbollsväder som årets sista match spelades och passande var det ett kommunderby som fick avsluta serien då Nordvärmland kom på besök. Detta kunde varit en riktigt viktig batalj men efter förra helgens resultat var det endast prestige lagen emellan som det handlade om . Att det var två lag som känner varandra bra visas av att lagens överlägsna målskyttar som ligger tvåa o trea i skytteligan hölls i strama tyglar av resp försvar och blev mållösa.
Trots att matchen bara handlade om några placeringar upp eller ner för Vaif var det välfyllda läktare runt planen vilket gav en fantastisk inramning i det härliga vädret.

Stämning i o mellan lagen var mycket gemytlig före matchen men när den drog igång var alla kompisstankar borta så det blev en ganska bra match även om den sista fighting spiriten naturligtvis saknades i vissa lägen.
Från start böljade spelet fram o tillbaka då fokus låg på spel med boll och mindre på spel utan boll .
Det skapades några lägen åt bägge håll även om de stora chanserna uteblev men efter 19min kom första nätkänningen och det var hemmapubliken som fick jubla.
Detta efter att Mohammed från högerkanten slog in bollen som gick förbi ett passivt aggerande försvar bort till Njegos i bortre delen av straffområdet. han tog emot bollen, tog sig innåt i plan samtidigt som han drog två spelare vilket gav honom fritt skottlägen som säkert utnyttjades med ett skott i bortre gaveln.

Efter målet skärpte bortalaget till spelet lite med snabbare passningsspel vilket gjorde att de fick ett spelövertag och det var nära att ge resultat i den 28min men Vaif lyckas rensa bort bollen på mållinjen.
Kvitteringen kom ändå minuten senare efter en hörna som enkelt nickas in vid bakre stolpen och var markering fanns i det läget kan man fundera på för målskytten var totalt ensam.
Halvleken spelas sen av utan större farligheter åt nått håll så 1-1 i paus får ansen ganska rättvist.

Spelet i andra blir öppnare med lite rakare spel från bägge håll så det blir mycket mer lägen än i första halvlek.
Tyvärr är det Nv som utnyttjar detta bäst då de redan efter 5min kan ta ledningen och än en gång sover vi framför mål när en boll kommer in. Denna gång är det ett inlägg som vi inte är med på utan de kan nära mål styra bollen så den sakta sakta rullar över mållinjen.
NV fortsätter hålla i taktpinnen och några minuter senare är vi beredda att skriva in trean när de får ett frikläge men Milos gör en kanonparad med fötterna.
Efter 62 min får Haris ett bra läge när han löper sig ren men då han dröjer med avslutet hinner en försvarare blocka skottförsöket.
Vi har i denna del av matchen några bra anfall där vi kanske väljer fel passningsalternativ nära straffområdet genom att inte sticka in bollen på löpande spelare i djupled utan rullar vidare i sidled.

Efter 70min får de en frispark ute på vänsterkanten som ser misslyckad ut då den slås in lågt men med en tidig nickskarv styrs bollen vidare längre bak där vi inte alls har koll utan de får i visserligen misstänkt offside läge helt öppet mål vid bakre stolpen.
Tredje inläggsmålet vi släpper och det ska inte behöva ske med de spelare vi har men detta har varit ett litet problem hela säsongen för oss.
Matchen kändes nu avgjord men i den 77.e minuten tänds hoppet om poäng igen när Manda gör en riktigt snygg aktion.
Han får bollen en bit utanför straffområdet och lägger rätt bollen innan han knorrar in den i bortre krysset från ca 25meter och nu höjde vi intensiteten i vårt spel.
Sista kvarten började vi plötsligt lyfta lite längre bollar bakom deras försvar så nu kom Micke med i matchen på ett helt annat sätt vilket också tvingade deras mittförsvar att ta lite fler beslut.
Detta gav oss två jättechanser sista 10min genom först Micke som i den 80.e minuten löper sig fri men skottet går utanför. Några minuter senare kommer en ny djupledsboll som de dock är först på o kan spela undan men in te bättre än att Mohammed får ett kanonläge ca 12met ut mitt framför mål och smäller till för kung o fosterland men även detta avslut går strax utanför.
Även om vi trycker på i slutet får Milos visa varför han blev matchens lirare då han fixar ett friläge till i slutminuterna.
Matchen går mot sitt slut och bortalaget får med sig alla poäng hem men det hade inte varit orättvist med delad pott.

Vi visar i slutet att vi är giftiga i djupled när såna bollar kommer och sett till hela säsongen kanske vi skulle blandat vårt kortpassningsspel med just djupledsbollar för att rycka isär motståndarnas defensiv lite o speciellt mot de lag som slagit om till lågt tätt försvarsspel när vi brutit deras anfall.

Matchfakta: 2-3 (1-1)
24min haris varning
25min Robin varning
1-0 29min Njegos (Mohammed) Inlägg förbi alla till Njegos som avslutar säakert efter avdribbling av två man.
1-1 29min Nick på hörna vid bakre stolpen
35min Branco varning
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1-2 50min styrning nära mål på inlägg
55min Branco ut Kigge in
62min Njegos ut Philip in
1-3 70min Öppet mål vid bakre stolpen efter låg frispark som nickskarvas vidare över alla.
72min Haris ut Fredrik in
2-3 77min Manda Härligt distansskott fr ca 25met i bortre krysset
79min Mohammed varning