Sporthälla IP
24 september 2016
14:00

Säffle FF borta 3-1

Bortamatch mot Säffle stod på tapeten denna Lördag och efter virrvarret pga Eskilstunas hemska uppträdande förra helgen blev denna match mer eller mindre en match på liv o död för oss. Då även Säffle vid en förlust skull dras in i kvalplatsgettot väntade vi oss en stentuff men då Säffle alltid bjuder upp till spel spelmässigt bra batalj på sporthälla.
Då jag inte såg matchen själv blir det ett kort sammandrag byggt på kontakt med bägge lägren.

Vi startade bra och skapade några halvlägen innan vi fick en hörna efter 5min. Vi har haft många resultatlösa hörnor denna säsong beroende på att de slagits lite för långt där vi inte haft nån som kunnat snappa upp den. Denna gång blev bollen kvar i straffområdet och efter lite kalabalik kom bollen via Micke fram till Kigge som liggande kunde trycka in den.
Ett härligt fighting spiritmål som satte tonen hos oss för resten av matchen.
Efter ledningsmålet tog Säffle över spelet om det nu berodde på att vi drog oss tillbaka eller att de var mer desperata vet jag inte. Kontentan blev dock att då vi inte kunde spela vårt vanliga kortpassningsspel på mitten blev det lite snabbare omställningar med längre bollar upp mot Haris o Micke. Med deras styrka är nog det ett spel som inte är helt fel så även om vi var lite tillbaka tryckta var vi alltid ett hot när vi kom.
Detta fick vi se efter 28min när Micke efter en sån omställning hittade fram till Haris som säkert avslutade o 2-0 var ett faktum.
Nu började det kännas riktigt bra då vi visade att ju mer de trycker på desto sårbarare blir de.
Tyvärr var vi några minuter senare än en gång lite för heta långt ut i straffområdet och detta gav Säffle en straff som utnyttjades så nu var vi bara ett mål upp igen.
Fokus låg nu på att hålla detta till pausvilan vilket också lyckades.
Kigge gjorde i halvleken likt i hemmamatchen ett kanonjobb mot Darko vilket till slut gjorde att han gjorde en riktig tjuvsmäll på Kigge som borde gett gult kort o med det rött då han redan hade en varning för en grej mot Mohammed.

Andra halvlek började ganska likt spelet i första med Säffle lite mer spelförande men detta var nog mest skenbart då vi var livsfarliga vid våra omställningar vilket visade sig igen efter ca en kvart då Haris får visa att han inte bara kan göra mål då han serverar Njegos ett bra pass som han utnyttjar med ett riktigt bra skott som inte ger Säfflekeepern nån chans.
Tyvärr tvingades Kigge utgå efter en kvart pga fulsmällen han fick av Darko men Philip kom in och axlade ansvaret med bravur.
Detta tar lite luften ur Säffle för under resten av halvleken tar vi över taktpinnen och kan ganska komfortabelt spela av tiden trots mycket tillägg. Härlig o hemskt viktig seger och man imponeras av hur laget kunde lägga förra helgens händelse bakom sig och göra sin bästa match på länge när det behövdes som mest.

Nu var det bara att vänta in resultatet från Kungsör-Sunne som började en timme senare för att se vad insatsen var värd i slutändan.

För vår del var Kungsörsvinst det som krävdes kändes det som då ett oavgjort resultat inneburit att Sunne med tre poäng upp till oss skulle ta sig an ett treaklart Säffle på hemmaplan. Därför kändes det nästan bättre med Sunnevinst än oavgjort för om Sunne vann skulle Säffle också vara indragna i kvalstriden och med det ytterst motiverade i bortamatchen mot Sunne nästa helg.
Kungsör tog tidigt i andra ledningen men Sunne kvitterade ganska omgående och nu blev det ett nervöst väntande och då rapporterna därifrån inte var många så hade man ingen aning om hur det såg ut där. Ögonen lämnade i detta läge inte facebookappaen en sekund o varje blip där gjorde att man hoppade till.
När man trodde det var kört blippade det till och 2-1 till Kungsör på straff och det var nog några runt Älvvallen i Eda där jag var med Alina på match som hoppade till av förvåning när det till synes helt omotiverat plötsligt kommer ett högt jubelskrik från mig.
Då det var mycket tillägg även där blev det nu några nagelbitande minuter där Goran t.o.m hann med o skriva o ta tillbaka 3-1 på facebook innan slutsignalen kom.
Denna härliga slutsignal innebar att Västanvik trots allt som hänt likt Säffle var klara för trean nästa säsong.

Med facit i hand skipades med detta någon form av rättvisa och man måste imponeras av hur Kungsör avslutat serien trots att de varit avsågade sedan länge för den moralen är nått som en annan klubb vid Mälaren skulle ta ett studiebesök för att lära sig.

Matchfakta: 3-1 (2-1)

1-0 5min Kigge (Micke) Kämpamål efter hörna
2-0 28min Haris (Micke)
2-1 31min Straff
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
58min Kigge ut Philip in
3-1 59min Njegos Behärskat skott
85min Mohammed ut Branco in
90min Njegos ut Fredrik in