19:00

Nordvärmland FF borta 2-3

I våravslutningen stod Nordvärmland på bortaplan för motståndet och det är ju årets svåraste match då de krossat allt motstånd hitills och inte tappat en enda poäng i serien.
Med tanke på att vi även tappade Vita på uppvärmningen kändes det som ett högt berg att bestiga.

Nu visade det sig omgående att vi är rätt okej på att bestiga berg för vi visade ingen som helst respekt utan chockade Nordvärmland genom att ta tag i spelet och hade första 7-8 minuterna flera fina chanser där vi mest minns Mickes vinkelskott strax över och Gorans kanonnick som räddades på mållinjen.

Efter denna chocköppning jämnade spelet ut sig och Nordvärmland började hitta in i matchen genom att framförallt utnyttja blottorna som våra offensiva ytterbreddare lämnar.
Som tur var så var de omständiga i inläggslägena som gavs då de på lite typiskt balkansätt sökte passningar för att tråckla sig fram ända till målet vilket gjorde att vi kunde avväpna dom innan farligheter uppkom.

Trots att de tog över spelet mer o mer var vi det farligaste laget offensivt framförallt genom Haris som var enorm och en nivå över alla andra på plan vilket NV:s försvar snart fick erfara.
i 22:a minuten får Micke en boll på vänsterkanten som han starkt tar ner innan han söker sig innåt.
Han hittar in till Haris som tar emot, vänder bort sin försvarare innan han från ca 20meter i lite vänsterläge sätter bollen helt otagbart i bortre krysset. Ett fantastiskt snyggt mål efter kanonsamarbete mellan våra toppforwards.

Målet chockade hela Norra Klarälvdalen och det blev otroligt tyst runt planen trots 400 på läktaren varav säkert 100 höll på de gul/svarta..
Sex minuter senare blev tystnaden om möjligt ännu mer tydlig när Haris snyggt nickar in en perfekt slagen Njegoshörna.
Tyvärr fick vi se att ordspråket som säger att man aldrig är så sårbar som direkt efter man gjort mål så minuten efter 2-0 släppte vi fram dom i ett bra läge framför vårt försvar då de tack att vi inte hade djup i mittförsvaret med ett fint väggpass kunde friställa en spelare som enkelt lyfte in bollen. Skulle varit kul att haft repriskameror då det var en 50/50 situation gällande offside men vi satt i linje o kunde inte säga bu eller bä .

Detta gjorde att en hitills snäll match ändrade karaktär helt från vänskapsmatchkarraktär till hett derby.
Nu blev det smällar i alla dueller o framförallt Haris fick känna på tjuvsmäll efter tjuvsmäll med domarens goda minne. Haris ben såg inte vackra ut dagen efter men inte en varning trota alla smällar han fick ta emot.
Däremot fick han själv en varning efter 37min för en lätt armdragning och det kan man kalla sila mygg och svälja kameler men efter vårt 2-0 mål kom en period där vi inte fick ett enda 50-50 domslut med oss vilket också till slut gav dom en kvittering.
Den kom på en mycket tveksam straff i den 44:e minuten efter att en av deras spelare visserligen blev lite hakad men då han inte ramlade förrän efter två steg till kändes det som en riktig Insaghifilmning. De hade under en period pressat domaren hårt med rop på straff i varje duell i straffområdet så trycket blev inte helt överraskande för stort till slut.
2-2 i paus var spelmässigt rättvist men chansmässigt borde vi haft ledningen specillt mad tanke på hur deras mål kom till. Vår start chockde dom en hel del och det var nu spännande att se om de samlade ihop sig i paus för att ta över matchen som alla trott.

De startar andra halvlek bra och trycker tillbaka oss mer än i första halvlek vilket inte är så konstigt med tanke på det som hände i slutminuterna av första.
Då vi fortsätter ha otur med domsluten har vi svårt att komma ur greppet och detta ger resultat 10min i halvleken när de får en ny straff men den var lika klar som den första var tveksam. Vi var många som trodde kapningen var utanför då linjemannen inte uppträdde som man ska göra när det är fällning på insidan strafflinjen och även domaren var osäker vilket tvingade honom ut för att konferarera innan han tog slutliga beslutet.
Än en gång sätter minibraje straffen men nu var Milos mycket nära att ta den och nu var det vi som måste jaga.

Detta gjorde vi på ett fantastiskt bra sätt sett till motståndet och ju längre halvleken pågick desto mer pressade blev Nordvärmland. Efter Fredrik kom in i den 70:e minuten o vi ändrade lite i spelsystemet tog vi över helt då deras största hot, kantspelet låstes.
Vi tryckte nu på och fick en del hörnor o frisparkar som blev farliga vilket till viss del berodde på att vi nu helt plötslig fick många 50/50 lägen blåsta till vår fördel.
Vi sliter som djur ända in i kaklet och i sista minuten får Micke till en dyngträff i högerläge och det är nog hans hårdaste skott iår men tyvärr är målet ca 5cm för lågt så skottet rammar ribban.

Tiden rann ut men sällan man som förlorare kan bära huvudet så högt som våra spelare idag då de i en mycket bra div 3match stod upp på ett fantastiskt sätt.
Vi pressade seriens suveräner på bortaplan och med lite medflyt i några avgörande lägen hade vi haft med oss minst en poäng.
De har släppt in 7mål på 11 matcher och av dom två mot oss med smak på mer så kan vi hålla i formen vi haft sista fem omgångarna och höja spelnivån lite till kan hösten bli intressant.

Ska vi ha lite spelarkritik så gjorde Haris en fantastsik match vilket fick deras spelare bli mer o mer desperata i försöken att stoppa honom men efter hans otroligt billiga varning i slutet av första var han tvungen att ta det lite lugnare så de lyckades med sin taktik att smälla på honom stup i kvarten i första halvlek.
Även Micke är stark därframme och då deras sammarbete kommer mer o mer har vi en härlig toppduo som är fysikst starka och målfarliga.
Vi har också fått till försvarsspelet på ett bra sätt och Goran visar inga tecken på matchovana då han o Robins sammarbete funkar näst intill perfekt.
Det som skulle kunna bli bättre är det defensiva jobbet på vissa mittfältsfötter för i denna serie måste vi göra jobbet över hela plan annrs blir man straffad.

Matchfakta: 2-3 (2-2)

1-0 22min Haris (Micke) kanonskott i krysset efter bortvänd back på bra förarbete av Micke
2-0 28min Haris (Njegos) Kanonnick efter fint slagen Njegoshörna
2-1 29min Friläge i misstänkt offsideläge centralt efter vägg förbi mittförsvar utan djup
37min Haris varning
2-2 44min Straff säkert slagen straff som var ytterst tveksam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2-3 54min straff straff som Milos var nära att nypa men då den var hård gick den in ändå.
73min Mohammed ut Fredrik in