21 maj 2016
14:00

Nora BK borta 1-1

Jag inte själv var med idag så jag har tagit hjälp av Vaifexpertis (häcko) för att få till ett tidigt referat i väntan på Millenkos.

Då vi skulle till en av seriefavoriterna på förhand med drygt 600 skränande (i positiv bemärkelse) Norabor på läktaren och hade Nikola avstängd + några osäkra kort före matchen kändes det som en mycket tuff uppgift denna dag att kunna rubba Nora.

Spelet var till en början ganska jämnt med några chanser åt bägge håll som inte resulterar.
I den 18:e minuten blir Noras målis skadad och måste bytas ut men de har en reservmålvakt på bänken så det påverkar inte matchbilden något.
Vi har i början minimerat våra defensiva misstag vilket gjort att de inte kan skapa några stora möjligheter men i 36:e minuten kommer tyvärr två misstag efter varandra som resulterar i Noraledning.
Vi gör ett dåligt uppspel på högerkanten som snappas upp av en Noraspelare och han avancerar frammåt innan han avlossar ett skott. Skottet verkade dock inte speciellt farligt då det var löst men på nått sätt tappade vår målis in det låga skottet. Tungt tungt för vi kan inte bjuda motståndarna på gratismöjligheter i match fter match.

Milos revancherade sig dock många gånger om under resten av matchen och i den 45:e minuten gjorde han en finfin parad som var jätteviktig för oss.
0-1 i paus kändes lite kymmigt med tanke på hur det kom till men vi har nu ett antal gånger fått se vad som händer när vi gör minsta misstag i denna serie.

Andra halvlek startade sprudlande med målchanser åt bägge håll första minuterna.
Först är det Nora som får en fin chans som Milos elegant klarar och minuten senare får de en dubbelhöran som oroar llite. Vi får någon minut senare ett bra läge för Haris som tyvärr inte resulterar.
I 54.e min slår den för dagen emminente Njegos en fin passning som nästan friställer Micke men lite fattas för den skulle vara perfekt. Efter drygt 60min kommer Nora fram i några farliga anfall som ger ett par hörnor som blir resultatlösa trots att de hotar oss.
Vi tuggar dock på och ger inte upp vilket ger resultat i den 66:e minuten när Njegos får tag på bollen innan han sätter en fin boll ut till Anton på kanten. Anton får till ett bra inlägg mot Haris och kommer bollen i huvudhöjd mot honom är han svårstoppad vilket visar sig även denna gång så 1-1 är ett faktum.
Några minuter senare avlossar Njegos ett skott som smiter strax utanför och vi håller spelet väl uppe även om de är lite mer spelförande.

Lite senare kommer en lite av matchavgörande situation kommer efter en frispark för dom som skapar lite kalabalik och nu är detta vad jag hört från några spelare.
Linjedomaren viftar för mål som domaren inte håller med om men av nån anledning blåser han av vilket han inte skulle gjort då det inte fanns nått att blåsa av för. Spelet sätts sen igång med ett nedkast framför vårt mål och de är justa o låter Milos ta hand om bollen.
Om detta scenario är rätt kan man undra på varför man blåser av överhuvudtaget och samma tankar hade visst hörts på läktaren.
Matchen fortgår sen med samma matchbild att Nora är lite spelförande och skapar lite mer chanser som dock inte skapar Milos några större problem innan de i den 77:e minuten får ett friläge som Milos elegant avvärjer.
Även om v inte på nått sett är tillbakapressade känns det som om vi är det laget som väntar mest på slutsignalen och när den kommer kan vi räkna in en efter omständigheterna mycket skön pinne.

I matchen var Njegos bäst på plan och det känns bra att vår tilltänkta playmaker nu börjar varva upp o nå den nivå som vi förväntat oss. Vidare så visade Milos efter misstaget vid 1-0 att han är en mycket skicklig målvakt och sen måste det pga Nikolaavstängning nykomponerande mittbacksparet Goran- Robin få högt betyg samt PHilip som högerback.

Till slut måste vi uppmärksamma Kigges Alagsdebut efter många år av skadeproblem vilket glädjer oss alla och att han bara orkade i en halvlek är mycket förståligt då han bara spelat ett par matcher i div7-laget som förberedelse.

Denna match borde stärka oss för kan vi hota ett topptippat Nora på bortaplan med lite skadeskjutetlag finns stora möjligheter att avancera i tabellen om alla gör det de ska på plan utan att gå över gränsen.

Vill till slut tacka Häcko för bra inlägg på 3-facebooken + sina kompletterande uppgifter efteråt som möjliggjort ett okej referat trots underteckands matchfrånvaro.

Matchfakta: 1-1 (0-1)

0-1 36min Dubbelmiss av oss med missat uppspel o sen målvaktsmiss på ett löst lågt skott
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1-1 66min Haris (Anton) Fint anfall där Njegos hittar Anton som slår inlägg som Haris sätter pannan till
86min Micke varning.