26 mars 2016
14:00

Västanvik

Sunne - Västanvik 3-0

Påskhelgen började med bortamatch mot IFK Sunne som även de visade oss att det krävs mycket mer på plan mot div 3 lag än mot div 4 lag. Matchen började med en straffsituation i Sunnes straffområde men domaren friade.
Strax efteråt kom en för tillf'ället alltför vanlig bollförlust på mitten efter bolltråckel och det såg väldigt enkelt ut när Sunnespelaren kommer fri med Milos och sätter 1-0 efter bara 5 min.

Resten av första havlek såg ganska ok ut och vi hade många fina anfall som borde resulterat med minst ett mål men oskärpa och otur med domsluten höll oss mållösa.
I 38 min borde kvitteringen varit i hamn när slår Njegos en fin passning mot Micke som säkert avslutade men flaggan var uppe och linjedomaren vinkade for offside vilket tom neutrala åskådare tyckte var mycket tveksamt.
I 44 minuten kom en Sunnespelare igen fri mot Milos som gjorde en fin räddning.

Två byten i andra havlek då Branko och Mohamed kom in istället for Milos och Njegos. Mycket chansfattigare andra halvlek men även lite lungnare på plan vilket inte var så konstigt med tanke på alla varningar under första havlek.
I 58:e minuten kom lite orättvist 2-0 då domaren efter en ofarlig hörna för Sunne som Haris nickade bort plötsligt pekade på straffpunkten och den utnyttjade Sunne säkert.
Branko stod för två bra rädningar under andra havlek men i 85 minuten var han chanslös efter att vi aggerat ganska passivt i straffområdet och därmed fastställdes slutresultat till 3-0.
En match där vi spelar lite för plottrigt och vi blev lite griniga men det ska till försvar sägas att domsluten inte var på vår sida vid några avgörande lägen.

Ingen bra början av Påsken, men det bör vara en väckarklocka och redan på måndag mot Torsby måste det bli skärpning överlag både i försvar och anfall. Att det är många borta pga skador och sjukdomar gjorde sitt men det får man leva med i fotbollen. Anton och Micke samt våra yngsta spelare Jawad och Mohamed var det mest positiva att ta med sig idag.

Matchfakta 0-3 (0-1)
0-1 5min friläge efter bolltapp på mitten
0-2 58min Straff efter att någon foulat på en hörna
0-3 85min närskott efter passivt spel i straffområdet.