22 maj 2024
19:00

Göta BK

Tennissiffror hemma mot Göta!

En riktig urladdning blev det hemma mot obesegrade Göta BK ikväll. 6-1 är solkara siffror och segern är odiskutabel i en match där man kände att Göta inte riktigt var närvarande. En fin insats som gjort att vi kommit upp i 4 poäng på de tre senaste matcherna mot topplagen i serien och 13 poäng totalt.
Det var fokuserat från början idag, det är ofta det när det är hemmaplan och spel mitt i veckan. Spelarna har varit igång hela dagen och antingen jobbat eller varit i skolan, de är igång på ett bra sätt inför match. Det märktes också då Göta verakde sitta kvar i bussen, eller bilarna, till en början. Vi skapade en jättechans i första anfallet, och i andra, och i tredje. Att Krille gjorde 1-0 redan efter 10 min var i underkant så långt. Efter ett jättefint anfall på en omställning spelar vi oss fram och Krille trycker in bollen vid ena stolpen.
Vi fortsatte med noggrannhet med boll och vände och vred på spelet och Götas spelare hade svårt att hitta på något alls. Efter 17 min kom Alex loss i en ny omställning och serverade Leo ett läge till vänster, han vek in och drog in bollen vid närmsta stolpen. 2-0 och vi fortstatte att skapa lägen efter detta. Göta använde gärna sina erfarna pjäser som spelat högre upp för att försöka luckra upp oss och efter en halvtimma så började vi tappa lite rörelse och aggressivitet. Göta åt sig in lite mer i matchen och på deras bästa anfall i första halvlek gör de således 1-2, helt ologiskt och inte alls rättvist så långt. Läget fick de till vänster i straffområdet och avslutet var kliniskt.
I den här delen av matchen tappade vi lite i vår press och Göta visade på kvaliteter i sitt anfallsspel, samtidigt som vi spelade bort lite passningar och inte var så rörliga som innan. Sista 10-12 min i första halvlek är vi lite mindre nöjda med än första 30 typ.
I halvlek pratar vi ihop oss med taktiska analysexperten Klas Bohman och vi gör några små justeringar i vårt försvarsspel. Vi hjälps åt att få in energi i laget och går ut i andra och tar tag i spelet med en gång. Vi trycker tillbaka Göta och på en spelvändning från vänster till höger får Oliver Stensson bollen i en mot en läge. Han gör sin spelare och blir trippad innanför straffområdeslinjen med straff som följd. Leo gör inget misstag och 3-1 är ett faktum knappt 5 minuter in i andra.
Här har vi sedan en fantastisk period där det ena fina anfallet efter det andra avlöser varandra. 4-1 kommer också på en hörna som Hugo Andersson slår in och den går rakt i mål! En sådan reaktion från i lördags då vi släppte in sådana mål. själva, så gör vi ett sådant idag där vi screenar bort deras målvakt.
Göta försöker men har inte orken idag känns det som och vi får det ena läget bättre än det andra. Vi gör 5-1 genom Oliver Stensson på fin passning av Alex och 6-1 gör Vilmer på passning av Krille.
Många bra idag, vi ville verkligen visa att vi är bra och vi kan mäta oss med alla lag i serien. Ikväll fick vi bra träff på vårt sätt att spela och Göta klarade inte av att matcha oss. Det var många trötta idag i värmen och därför kul att ha så många alternativ att byta med som idag. Det är viktigt nu när varningarna börjar komma och avstängning på Philip kommer till exempel, att det finns hungriga spelare som vill in i startelvan. Vilmer började på bänken men kom in och gjorde mål t ex.
Viktigt att vi nu hjälps åt att hålla oss på rätt sida av stolthet, ödmjukhet och vilja att vinna matcher. Viktigt att förstå vad det är som gör att vi vinner. Göta orkade inte med oss idag, om vi fortsätter att jobba hårt på träning och match så kommer vi fortsätta prestera. Ibland möter man lag som matchar, som Gerdsken, och då blir detaljer viktiga, som vi satte jättebra idag mot Göta. Mycket väl utförd match av alla idag!
Vi njuter ikväll och imorgon, sedan är det full fart med ny träning och sedan ny match på söndag. Glöm inte att U-laget spelar hemma fredag kväll, P19+ där vi vunnit alla matcher hittills.