9 juni 2019
15:00

Romfartuna GIF

Referat: Valskogs IK - Romfartuna GIF

På söndagseftermiddagen tog Valskogs IK emot tabelljumbon Romfartuna GIF hemma på Björliden - och trots att det inte bjöds på något skönspel så lyckades ändå hemmalaget ro hem segern stabilt, efter slutresultatet 2-0 (0-0).

Den första halvleken var bedrövlig ifrån Valskogs sida. Kortpassningsspelet, som tidigare fungerat framgångsrikt, höll inte alls måttet under de första 45 minuterna, då det slarvades något kopiöst. Mot slutet av halvleken kom dock de rödblåa igång något och började skapa lite halvfarliga målchanser.

Det blev något bättre i den andra halvleken, där Valskog fick igång ett mer ordnat spel och kunde hota på kanterna. Jonathan Thunberg kunde sedan ge hemmalaget ledningen på nick efter en hörna, innan Thomas Selander fastställde slutresultatet till 2-0 med dryga 10 minuter kvar att spela.

Det knackiga spelet till trots så kändes ändå segern aldrig hotad och Valskog är nu uppe i åtta raka segrar, vilket innebär att laget ligger på andra plats i tabellen på samma poäng som ledande Ekberga, fast med sämre målskillnad och en match mer spelad.