4 juni 2019
19:00

Valskogs IK

Referat: Riddarhytte SK - Valskogs IK

Valskogs IK spelade på tisdagskvällen sin åttonde seriematch för säsongen - och det slutade med sjunde raka segern för de rödblåa, efter seger med 3-2 (1-1).

Den första halvleken var ingen rolig historia ur Valskogs synvinkel, då laget hade svårt att etablera ett eget spel och slarvade väldigt mycket i uppspelsfasen. Laget tog ändå ledningen med 1-0 genom Anton Victorin, men innan halvtid skulle hemmalaget få in kvitteringen efter att Valskog slarvat i uppspelet.

Inledingen av den andra halvleken påminde om de första 45 minuterna, där hemmalaget var hungrigare och hetare - och såldes fick också Riddarhytte in 2-1 tidigt i halvleken. Men därefter tog sig Valskog i kragen och började få igång passningsspelet och offensiva pressen - och efter ett par heta målchanser kunde Jim Eriksson tråckla in bollen till 2-2. Valskog fortsatte sedan med sin press och tog över halvleken fullständigt, med flera fina målchanser till följd. Tillslut kunde Rickard Pettersson skjuta in ledningsmålet 3-2 till Valskog - vilket också skulle bli slutresultatet i matchen.

Allt som allt var det en av Valskogs svagare insatser under året - men styrkan att komma igen och nöta på visade sig återigen. På så sätt blev det en mentalt otroligt stark seger.

Härnäst väntar Romfartuna hemma på Björliden på söndag kl 15.00.