Matchtruppen: Alfred, Kim, Ludvig, Erik S, Oscar, Arvid, Isak, Hamid, Dirar, Leo, Dennis, Pelle och David.

Startelvan: Kim, Pelle, Hamid(K), Dennis, Leo, Ludvig, David, Arvid, Martin, Erik S och Dirar.

0-1 Ludvig Liljemark (3)
0-2 David Szécsényi (11)
1-2 Edwin Norell Näslund (90)

Idag har jag fått bevittna två Västanvik lag som gjort ett otroligt uppoffrande insatser, damerna med endast elva spelare krigade till sig en poäng på förmiddagen och nu på eftermiddagen åkte tretton spelare som egentligen var 12 då en var halvskadad och spelade sparsamt. Riktigt stolt över dessa två lag!

Idag så spelade vi i en ny formation 4-5-1 eller 4-1-4-1 om man ser till Ludvigs position som defensivmittfältare. Vi skulle få en drömöppningen på matchen, likt den i förra veckan då vi fick ett frispark vid den högra krysset av straffområdet. Ludvig förvaltade den på ett fantastiskt sätt och lyfte den över muren och otagbart för målvakten.

Killarna stod för en enastående insats och alla tog sitt ansvar. Jag tror att Ämtervik blev lika chockade som Nykroppa blev förra helgen när vi gjorde 0-2 i den 11:e minuten. Erik vinnet ett motlägg passar sedan till Dirar som i sin tur passade till David som placerade in bollen i den bortrestolpen!

Bara två minuter senare så är vi otroligt nära 0-3 då David (tror jag) nickade utanför. Killarna stod rätt i sina positioner och när någon inte var där den skulle så fanns det en lagkamrat som tog jobbet. Hemmalaget fick rulla boll på egen planhalva vi höll oss till matchplanen och satte pressen när den skulle sättas.

Vi var väldigt trygga med bollen i uppbyggnadsfasen och rullade bollen och kunde relativt enkelt ta oss ur deras press. Ett prakt exempel kom i den 19:e minuten där vi höll bollen inom laget i över 20 passningar långt ner på egen planhalva och hade tålamodet tills vi fick luckan och hittade Martin som i sin tur frispelade Dirar som kom fri med målvakten han rundade målvakten men bollen gick vid fel sida av stolpen. En otrolig fin anfall som förtjänade att bli mål.

Det var mycket kamp matchen igenom och vi vek oss inte en enda gång. Backlinjen leda av Hamid som tog djupet och Dennis som gör ännu en kanonmatch tillsammans med en kämpe insats av Pelle och Leo på varsin kant och Ludvig som defensivmittfältare gav inte hemmalaget många möjligheter att skapa målchanser. Kim fanns även han där när det behövdes.

Ju längre halvleken led så började vi bli trötta och då visade killarna en mognad för utan tillsägelse så började vi köra lite längre bollar för att variera vårt spel men även för att försöka få lite andrum. Dirar ensam på topp gjorde ett uppoffrande arbete genom att ta emot bollen hålla i den och fördela bollen till David och Erik på kanterna. Hemmalaget skulle få till en bra chans runt den 40:e minuten då man fick en frispark som vi nickade bort men rakt på en motståndare som tog ett skott som gick strax utanför. Isak och Oscar gjorde några minuter under halvleken så att Dirar och Hamid fick vila.

Vi inledde andra halvleken med samma startelva som började matchen. Vi var bereder på att Ämtervik skulle försöka rivstarta andra halvleken och under halvtid så lades fokuset på att samma arbete och inställning skulle krävas av alla i andra halvleken om vi ville ha med oss dom tre poängen vi satt på.

Som väntad så kom det en anstormning från Ämtervik som skulle få en jättechans redan i den 48:e minuten men Kim gjorde en svettig reflexräddning och hindrade vad det såg ut att bli ett reduceringsmål. Men killarna fortsatte att stå rätt i sina positioner och även om hemmalaget hade mest bollinnehav så lyckades vi stänga vägen ner till Kim och dom få gångerna dom tog sig fram så var Kim där.

Hemmalaget flyttade upp mer folk vartefter tiden gick, så vi skulle få några kontringslägen att utöka vår ledning. Dirar var ett ständigt hot mot deras backlinje och i den 68:e minuten dribblade han bort 2-3 stycken innan han tog avslutet som gick i stolpen.

Tror inte jag nämnt Arvid och Martin men dessa två slet som djur och det gjorde att hemmalaget inte fick mycket tid på sig att behandla bollen. Deras press blev hårdare och hårdare ju mer matchen led det mycket tack vare att vi började bli trötta och inte orkade stå upp lika högt som vi gjorde innan.

Martin och David behövde ta igen sig och in kom en halvskadad Oscar och en hårt kämpande Isak. Det gjorde att vi lyckades lyfta upp spelet lite mer och skapade ytterligare två bra chanser den första i den 86:e minuten genom Erik som såg målvakten rädda till hörna. Minuten senare var det Dirar som slet sig fram till ett avslut som målvakten räddade.

Hemmalaget skulle få in reduceringsmålet på första tilläggsminuten. Men mer än så skulle det inte bli och när domaren blåste av matchen så låg elva gulsvarta ner i gräset helt slutkörda!

Nu gäller det att hålla fötterna nere på marken och inte börja tro att vi är bäst något som vi haft vanan att göra förut. En match kvar av säsongen och det är ett derby mot Bjälverud som vi ska ha revansch för förlusten i våras när vi tappade en 0-2 ledning till en 3-2 förlust i slutet av matchen. Det kommer att krävas minst lika mycket nästa söndag om inte mer!