Referat: IFK Edebäck-Uddeholm - Västanviks AIF 2

Match: IFK Edebäck/Uddeholm - Västanviks AIF 2

Startelva(4-5-1): Tobias, Jesper, Gustav, Hult, Markus, Anton, Marco, Andreas, Mohammad, Javid och Kim
Avbytare: Alexander
Tränare: Chris Suta

0-1 Anton Wallin (14)
1-1 Istrefi (62)

Tolv tappra krigare åkte till Edebäck, skador, Skidskytte läger, jobb och kurser gjorde att vi kunde bara mönstra 12 man till kvällens viktiga sexpoängsmatch. Det fanns inte så många alternativ till att mönstra en startelva då Alexander följde med som nr 12 med önskemål om 15-20 minuters speltid.

Vi hade en matchplan som jag tycker killarna fullföljde under hela 1:a halvleken. Vi skapade inte lika mycket under första 45 som vi gjorde borta mot Sunne, men i min tycke gör vi säsongens bästa 45!

Vi inledde väldigt piggt och hade rätt mycket bollinnehav första kvarten. Men det var hemmalaget som fick iväg matchens första skott på mål, dock inga problem för Tobbe i mål att rädda i den 6:e minuten. Minuten efter så får vi till en fin anfall när Andreas hittade Anton som i sin tur hittade ut till Marco som fick iväg ett avslut något över ribban. Mohammad är på väg att komma fri i den 10:enminuten men deras lagkapten lyckades bryta i sista stunden.

I den 12:e minuten lyckades dom komma på en snabb omställning, men vi rede ut det. Två minuter senare åkte vi på ännu en kontring denna gång var det Markus som lyckades bryta och startade i sin tur en snabb omställning till oss genom att få bollen till Mohammad, våran nr 10 för kvällen driver bollen någon meter innan han släpper den till Anton som kommer snett in från höger och avslutar behärskad i den bortre stolpen, 1-0 till oss.

Hemmalaget lyckades enbart såra oss på kontringar, oftast efter att vi tappat boll lite för enkelt, det var vad som hände i den 16:e minuten men då stod Tobbe för en härlig räddning! Vi fortsatte att ha lite mer bollinnehav även om vi som sagt inte kom fram till samma klara målchanser som mot Sunne t ex. I den 26:e minuten fick Mohammad en armbåge strax under höger ögat och det svullnade upp rejält direkt. Vi spelade med bara tio en 5-8 minuter innan vi släppte in honom igen.

I den 30:e minuten hade vi oflytet att Hult i bra läge avslutade rakt på Javids rygg. I den 32:a minuten en riktig bra anfall av oss, Jesper bryter ett anfall, passade upp till Anton som väggspelade tillbaka till Jesper som fick friväg till hörnflaggan, Jesper passade sedan snett bakåt där Marco kom och avslutade men bollen tog på en back ändrade riktning men tappade även fart och målvakten hade inga problem. Nu började vi skapa lite chanser, i den 34:e minuten kontrade vi genom Javid som sedan hittade Mohammad som dribblade bort 2-3 stycken och gick på skott, tyvärr en tam avslutning.

Hemmalaget hade en bättre period nu mycket tack vara fasta situationer, frisparkar och hörnor främst. Visst det kändes farligt några gånger men jag minns ingen solklar målchans. Dom försökte även med långskott, den första en bit utanför och den andra gjorde Tobbe en fin räddning. I den 40:e minuten nickade Anton över efter ännu en fin löpning av Jesper på sin kant. Nu var Jesper het för i den 42:a minuten så följde han återigen med upp i en anfall och kom i ett jätteläge men tyvärr fick han inte till skottet. Det sista som sker i första halvlek är att Markus hittade Kim som förlängde vidare till Jesper som i sin tur skickade bollen återigen centralt där Marco kom och avlossade en kanon som målvakten räddade. 0-1 i paus kunde ha varit åtminstone 0-2.

I paus får killarna lite mer direktiv men framförallt välförtjänt beröm av Chris. Vi spelade som ett lag och verkligen hjälpte varandra. Jesper och Gustav hittade ett bra samarbete. Även Hult och Markus hjälpte varandra. Marco gör ännu en bra halvlek och verkligen knackar på dörren till A-laget, vilket gör oss väldigt glada då det är precis detta vi är ute efter, nämligen att hjälpa dom spelare som vill dit att nå sitt mål. Andreas sliter något kopiöst och gör även han ett toppen jobb. Anton hade en hel del bra saker gjorda. Kim var viktig i sin roll att antingen nickskarva bollen vidare eller att ta ner den och hålla i den så vi kunde flytta upp laget. Javid och Mohammad med individuella prestationer. Tobbe gjorde även han två bra räddningar.

Vi kommer in lite fel i början av 2:a halvlek, mycket tack vara att Anton sträckte sig och vi tvingades spela återigen några minuter med tio då Alexander värmde upp. Under denna period så blir vi rejält tillbaka pressade av hemmalaget, som kom allt närmare kvitteringen. Medvetet eller undermedvetet backade vi hemåt allt för mycket och gav dom några 5-15 meter gratis.

I den 56:e minuten räddade Tobias en boll. Detta var startskottet på en sex minuters period som vi kunde ha dödat matchen. I den 59:e minuten Mohammad jobbade in sig från vänster kanten fri med målvakten, felfot tyvärr och kom lite för nära målvakten som kunde rädda avslutet. Minuten efter är han fri igen men denna gång fick han den långt ifrån sig och målvakten hann först. I den 61:a minuten har vi återigen en bra anfall där Marco avslutar och målvakten lämnade retur, vi är hungriga vi har 1-3 spelare där och efter mycket om och men så var det Kim som avslutade tätt utanför.

Tre jättechanser och noll mål, hemmalaget gick till anfall efter att vi tappat bollen lite för enkelt, en inlägg och en omarkerade anfallare kunde nicka in kvitteringen! Målet gav hemmalaget mer krafter istället för att dom skulle börja känna av tröttheten, vi deppade något och började känna av tröttheten. Detta gav hemmalaget en bra period fram till den 70:e minuten.

Just i den 70:e så orkar vi skapa ännu en chans, det är Mohammad som hittade ut till Alexander som jobbade in sig och i bra läge avslutade tätt utanför. Sen följde det en 5-9 minuter lång ställningskrig. I den 79:e minuten hade Javid en lite solo prestation där han dribblade bort två stycken och avslutade, målvakten räddade men lämnade återigen en retur som vi återigen är först på men tyvärr så fick Kim knappt träff på bollen och hemmalaget kunde rensa.

Med 7 minuter kvar fick Kim kramp och återigen tvingades vi till spel med 10 någon minut. När han kom in igen i den 85:e minuten nickskarvade han bollen till en fri yta som Mohammad hittade, tyvärr hann målvakten först på den. I den 87:e minuten hittade Javid krafter återigen och stod för ännu en bra prestation men målvakten deras räddade. Minuten efter får vi en hörna, bollen kom till slit till Hult som fick iväg ett avslut som målvakten gjorde en ortodox fotparad rätt högt upp i luften. Där gick luften ut ur oss och dom 6 minuters tillägg som domaren lagt till blev vi tillbaka pressade men vi lyckades stå emot och matchen slutade 1-1.

Killarna gör en kanon insats, 10 stycken som tvingades till 90 minuter och man slet och jobbade hårt för varandra, det som saknas är den där extra lilla turen som en stolpe in istället för stolpe ut!