13:00

Unbyns IF

Referat: Pol/Svanstein - Unbyns IF

Säsongens andra långa bortamatch spelades mot Pol/Svanstein på en solig plan i Svanstein. Undertecknad navigerade fle och blåste turbon så det blev stressigt inför match.
Vi startar med Vispen i mål, backlinje med Fille, CW, Stefan, Herman. Mitten togs av Erik och Adde med Macke framför. Framåt Wille, Svanne och Tong. Avbytare: Robbs, Robin och Axel.

Matchen startar med att vi sitter kvar i bilen och dom pressar på. Ändå bra försvarsspel med rejäl kamp. Dom får ett friläge som Vispen räddar förtjänstfullt. Vi har bra medvind, men lyckas dåligt med att utnyttja det. Tong kommer fram några gånger. Efter en 20 minuter tar vi ledningen då Macke kan få en tå på en förlupen boll som Erik skarvat fram och kan stöta in 0-1. Dom har en del chanser och kan till slut kvittera efter et inspel snett bakåt där vi har lite dåligt djup på försvaret.
I andra är vi återigen passiva och dom kan först trycka in en 2-1 ledning och sen ganska fort utöka till 3-1 efter ett fint anfall.
I det här skedet har vi inget att förlora och vi börjar attackera lite mer desperat. Vi skapar chanser där Macke och Erik har en boll som går i ribban, studsar ner på mållinjen och sen har vi ett par lägen att näta men lyckas inte. Lite senare kommer Tong loss på högerkanten och spelar in till Robin som kan avsluta kliniskt till 3-2.
Vi krigar på och försöker anfalla. Vi har bl.a. en frispark som Erik lägger i stolpen. Men till slut lyckas vi inte kvittera. Känns surt!

MOTM blir Stefan som återigen gör ett gediget arbete i backlinjen. Kul att se Herman också som gör 90 prickfria minuter. Vi håller positionsspelet bättre än sist med bra jobb på mitten. Eget passningsspel är ömsom vin ömsom vatten. Kul för Robin att göra sitt första mål i gul/svart som resultat av en bra insats. Vi kan bättre, men ändå en solid insats som sånär ger poäng.