Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 16 8 1 7 25
2 Ersnäs IF 2 2 0 0 6
3 Bodens BK 2 2 2 0 0 6
4 Infjärdens SK 2 2 1 0 1 3
5 MSSK/ÖIF 2 2 1 0 1 3
6 Sikfors SK 2 1 0 1 3
7 IFK Arvidsjaur 2 2 0 1 1 1
8 Sävast AIF 2 0 0 2 0
9 Norrfjärden IF 2 0 0 2 0

Match

Unbyns IF

3 - 2
Unbyn (sporn)
20 september 2015
17:00

Infjärdens SK 2

Referat

Referat: Unbyns IF - Infjärdens SK 2

Säsongens sista match går på ett funktigt Sporn mot årets serietrea Infjärdens SK. Vi har några killar som inte kom till match så truppen blir lite liten, men det skall inte vara nåt problem. Vi förväntar oss en mycket tuff match, vilket blir fallet.

Vi ser bra ut från början, men faller tillbaka till lite för chansartat spel när vi har boll för att jag skall vara nöjd. Försvarsmässigt ser det bra ut. Dom har en supersnabb kille på vår högerkant så vi flyttar ut snabb-Blurk dit och då blir det lugnare. Dom har mycket boll och vi kontrar, och har några halvchanser.

Efter kanske 20 minuter tar vi ledningen genomm Wallin efter att Jensa fått upp bollen på högerkanten och får in ett inlägg som Walle kan knoppa in.
Ganska fort kan dom tyvärr kvitter efter ett lobbskott från 40m som går över Marcus. Snyggt om än lite tursamt men knappast orättvist så långt. Vi är lite passiva och kommer inte in på kroppen på dom som vi vill, och dom kan ta ledningen, återigen efter ett snyggt skott som Marcus inte når trots att han sträcker ut i sin fulla längd (som inte är lite det).

Men i en händelserik första halvlek kan vi vända på steken när vi avslutar lite bättre än vi började. Först kan Simon vinna boll på mitten och snabt sticka in den på Walle i djupet som avslutar säkert på sidan om målisen. I samma minut kan så Walle bryta ett sidpass i deras försvar och kommer ensam med keepern (alla verkar lite förvirrade vad som händer), och vips så är vi i ledningen.

I andra så blir matchen lite grinigare (vilket vi gissade i halvlek), och sammanlagt 8 gula kort och ett rött (på Blurk när han drar deras kille onödigt. Vi spelar fortsatt bra försvar och släpper inte till speciellt farliga lägen. Däremot har vi flera frilägen (hört det förr?) där LInus har två och Simon ett tyvärr utan att kunna näta.

Totalt sett en bra insats igen där vi vinner en jämn kamp. Dom har mer boll, men vi skapar farligare chanser. Försvaret återigen stabilt med Christian som härförare och Blurk som gör en bra insats att fånga upp deras snabbe ytter. Stefan säker och både Humlan och John gör stabila insatser. På mitten blandar vi lite och spelar lite onödigt svårt ibland, men med en fin kämpainsats och bra omställningsspel i andra så kommer ju chanserna när Linus får flera bra bollar att jobba med och vi kombinerar bättre. Kul att se att vi nu har flera som konkurrerar där och Aidan, Simon, Kris och Toni som spelar idag får fullt godkänt. Linus vass framåt och kommer fint igenom flera gånger och med lite flyt hade satt nån kasse. Jensa är som vanligt fysisk och stark och jobbig att möta. Wallin gör tre kassar så kommentar överflödig. Längst bak gör Marcus en stabil insats och kan inte göra mycket på målen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Wallin 1 3 0 0 0 3
Simon Boqvist 1 0 1 0 0 1
Christian Werme 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Peter Aidanpää 1 0 0 0 0 0
Stefan Johansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 10 maj 2015, 11:00 Infjärdens SK 2 - Unbyns IF 4 - 0