17:30

Unbyns IF

Referat: Lillpite - Unbyns IF

Dags för årets andra Lilla Coop match borta mot Lillpite. Tyvärr hade vi inga av tre mittbackar tillgängliga, utan tvingades till en liten omflyttning.
Det gjorde att vi ställde upp med Patte "Blind" Nyman i mål, Junior, Kris Peran och John i backlinjen. Anttila och Simon centralt på mitten me Wallin framför. Linus på vänster och Jensa på höger. martin längst fram. Som avbytare hade vi Adde, Tomas, Robbs och Danne.

Matchen börjar bra eftersom vi nästan direkt tar ledningen med 0-1 genom fint inlägg från Jensa som nickas(!) i mål av Martin. Vi spelar bra i 15 minuter med kombinationer så som vi vill och flera bra lägen. Martin är nästan helt igenom men bollen fastnar i motvinden. Tyvärr tappar vi spelet när dom ökar trycket och spelar mer fysiskt. På avslutande 30 minuterna an dom gå ifrån till 4-1. Vi ligger väl lite högt med vår backlinje vilket ger onödigt med ytor till dom.

I andra rättar vi till det lite och spelar mer som vi vill och gör en bättre halvlek som vi till slut förlorar med 1-0 efter att Linus skapat ett trippelläge som tyvärr inte går in, samt att Blind tagit en straff.

Som vanligt finns det positiva saker att ta med sig, framförallt att vårt spel funkar när vi spelar som vi vill.
Kul att se Jensa som match efter match visar att han blivit ett snäpp bättre över vintern. Simon stark på mitten i första. Peran gör ett bra vikariat som mittback trots att dom har det jobbigt där inne.
Till slut en förlust mot ett bättre lag, men några mål för mycket tycker vi.