17:00

Heden 2

Referat: Unbyns IF - Heden 2

Säsongens sista match spelades hemma mot Sävast/Heden. Förutsättningarna var sådana att vi skulle avancera vid vinst och lämna några Boden-lag bakom oss.
Vi startade med Marcus i mål, Erik E, JO, Niclas och Mattias LL i backlinjen. Dilman, Rautio, Simon, Eric L på mitten och Martin och Qvarne framåt. Avbytare: Danne, André, Mattias S, Jarro.

Matchen börjar rätt jämnt men dom har lite mer chanser. Efter en 20 min tar vi ledningen efter en genomskärare av Mattias LL som snappas upp av Qvarne som kör slalom förbi ett par av deras killar och iskallt vickar in den vid stoplroten. Tyvärr kan dom kvittera omedelbart efter tafatt försvarsspel (offside säger Lasse!). Tyvärr är det nåt som kommer att prägla hela matchen. Vi är inte speciellt bra när vi inte har boll, utan kommer feltajmade in i situationerna - speciellt en 20 minuter i mitten av första. Dom får göra 2-1 ganska fort återigen efter 1-1. Och sen får dom en straff (korrekt) och kan göra 3-1 före paus. Vi spelar upp oss lite under sista 10 minuterna.

I andra kommer vi ut lite bättre och skapar en del bra chanser och kan reducera till 2-3 genom Rautio och då spelar vi bättre än dom. Danne har ett par genomskärare som är mm från att han hinner före målvakten. Martin vickar sig förbi på vänsterkanten men avslutet blir misslyckat.
Tyvärr får dom göra 2-4 efter vad vi tycker är obstruktion på Marcus i en höjdduell. Och sen ganska fort 2-5. Då är matchen körd.

Totalt sett en besvikelse. Sävast har ett bra lag och vinner fler förstatouch i det blöta gräset. Vi gör som sagt ingen bra försvarsinsats nånstans på banan. Framåt rätt OK, även om vi inte får till kantspelet som jag ville.