17 augusti 2017
19:00

Unbyns IF

Referat: Luleå SK 2 - Unbyns IF

Bortamatch mot suveräna serieledarna är ju på förhand en svår uppgift, men vi kommer till spel med viss optimism efter en bra match mot Björns trots förlust. Dock har vi avstängningar och lit sjukdom i truppen.
Vi startar med Marcus i mål, Majne, Werm, Blurk och Jimmy i backlinjen. Kris, Adde och Robbs på mitten med Berna och Mackan på kanterna och Martin framåt. Avbytare - Bulan och Jeppe.

Matchen börjar med ett massivt bollinnehav av LSK. Vi agerar för passivt och när vi väl vinner bollen så spelar vi en chansboll på djupet direkt som vi aldrig får fast. LSK kan ta ledningen efter 10 minuter och matchen ser oförändrat ojämn ut. Dock håller vi bra positioner i defensiven och tvingar dom till spel på egen planhalve oftast och sen slår dom en lång boll där vi (mha Mella) kan ställs dom offside oftast.
På en hörna så rivs Adde ner och sen får dom en billig straff varvid det blir 2-0. I slutet av halvleken kan vi spela upp oss en del.

I andra kommer vi ut och gör en betydligt jämnare halvlek. Dom skapar fortsatt bra chanser men vårt försvar är också bra. Dessutom kan vi kombinera lite och därmed få andas lite. Mackan har två frilägen som han tyvärr missar. Bulan har ett bra läge. Med flyt kunde vi ha jämnat ut matchen här. I slutet kan dom göra två mål till.

Vi är naturligtvis inte nöjda med en förlust men det finns bra saker att ta med sig. När vi får upp intensiteten kan vi rulla boll rätt bra stundtals. Backlinjen gör ett riktigt bra dagsverke där det är kul att se Jimmy göra 90 bra minuter i Stefans bortavaro. Majne säker och stabil samt Werme och Blurk svårforcerade som vanligt. Adde och Kris får plusbetyg för en fin andra halvlek. Bulan fortsätter med fint passningsspel i sitt inhopp. Mackan är lite osynlig ikväll, men har två frilägen plus en del andra farligheter.

Totalt sett en godkänd insats i sista 60 minuterna, men vi förlorar mot ett bättre lag