25 september 2016
15:00

Unbyns IF

Referat: Gammelstad - Unbyns IF

Årets sista match spelades borta mot Gammelstad. Vi startar för dagen i en 4-4-2 uppställning med Marcus i mål, backlinje frv Kris, Blurk, Werme, Stefan. Mittfält frv: Mackan, Simon, Per, Jeppe. Framåt Martin och Walle. Avbytare: Robbs, Levi, Bernsten och Bulan.

Matchen börjar rätt jämt där Gammelstad ser farliga ut med riviga forwards. Dock kommer dom inte till några farligheter, men det gör inte vi heller. Efter 20 minuter kan Martin sticka in bollen till Walle som gör 1-0. Strax därefter har Jeppe en "stolpträff"(dvs studs på hjulet inne i målet), men utan att få mål. 2-0 kommer då Walle får bollen på vänsterkanten och kan vända och cross över banan till Martin som dunkar in den. Nu spelar vi rätt bra en stund av matchen och kombinerar bra och kan sticka in bollen bra, och vi bränner ett par bra chanser. 3-0 kommer då Martin kan sticka in bollen till Walle som inte gör något misstag. Skönt att gå till halvtidsvila med en klar ledning.
Tyvärr tappar vi spelet i andra då det blir mycket långt och tekniska fel. Dock fortsätter vi att göra mål utan att riktigt förtjäna det. 4-0 kommer då Bulan kan rycka loss på sin vänsterkant och spela in bollen till Walle som inte gör något misstag. 5-0 blir det då Martin återigen kan sticka in bollen till Walle. Tyvärr får Marcus inte hålla nollan när dom efter att ha skapat en rad av chanser kan göra 1-5. LIte slarvigt försvarsspel....Matchens sista mål kommer på hörna då Simon slår en lång på bortre där Robbs kommer och visar hur man slår en bredsida-volley.

Vi har en sekvens på 20 minuter i första då vi spelar riktigt bramed fina kombinationer. Utöver det har vårt passningsspel mycket i övrigt att önska. Naturligtvis positivt att vi gör mål, samt skapar ett antal högkaratiga chanser. Marcus gör ett par bra räddningar i början då matchen står och väger. Werme och Blurk säkra i mittförsvaret. Robbs gör en fin halvlek på mitten med enkelt passningsspel. Bulan ser vass ut i sitt inhopp (även om han var sliten och inte orkade). Martin och Walle får naturligtvis beröm efter tillsammas 9 poäng.

Nu blir det ett kortare säsongsuppehåll innen vi kör igång igen.