19:30

Unbyns IF

Referat: Jokkmokk - Unbyns IF

Lång bortamatch mot suveräna serieledaren Jokkmokk är naturligtvis inte seriens enklaste match. Vi var inställda på att bli tillbakapressade, men tänkte absolut inte ge oss på förhand.
Vi ställer upp med Marcus N i mål. Backlinje frv JR, Blurk, Stefan och Humlan. Adde och Simon med Martin framför på mitten. Lankan på vänster och Mackan W på hö med Bulan framåt. Avbytare är Burman och Dilman samt en halvskadad Kris.

Matchen börjar som förväntat med mycket bollinnehav av Jokkmokk. Dom har några farliga bollar ut på kanterna men vi står emot bra och släpper bara till skott utifrån. Samtidigt har vi några lägen där Bulan sånär kan frispelas samt ett där han får bollen lite långt ifrån sig. Halvleken ser ut så hela tiden, och mot slutet kan dom ta ledningen efter ett inlägg där vi inte är nog aggresiva i boxen.

Vi är ändå med i matchen och kommer ut lite bättre i andra och har mer kombinationer. i 55:e slår vi en bra boll mot högerkanten som Mackan W kan sprinta ifrån sin back på. När han kommer in i boxen så blir han fälld med straff som följd. SImon slår den och keepern räddar, men som tur var går den om och nu går den i mål. 1-1 känns spännande, men vi kan bara hålla i 5 minuter typ. Sen blir det 2-1 och nästan direkt efter det 3-1. Vi går över till 4-4-2 för att försöka skapa några chanser och har sånär lyckats. Martin har det som är närmast. Dock får matchen en tråkig avslutning då vi faller ihop och släpper till 3 mål sista 10 minuterna.

Totalt sett bra 60 minuter då vi står emot bra och jobbar intensivt i mitten. Humlan bra i comebacken. Övriga backlinjen stabil. Adde och Simon kampar bra på mitten. Martin har några fina kombinationer. Synd på avslutningen dock.....vi saknar lite tyngd i laget idag för att ge dom en match