27 juni 2016
19:00

Tabergs SK 9-m

Referat: Tenhults IF - Tabergs SK 9-m

Äntligen vinst mot Tenhult. Det är ett lag som vi alltid spelat väldigt jämnt emot dock utan att lyckats vinna. Nu var det slutligen vår tur att vinna och det hur rättvist som helst. Vi öppnade matchen väldigt bra och rullade mycket boll mellan lagdelarna. Dock var det Tenhult som tog ledningen efter ett långskott som det blev en målvaktsretur på. Dock fortsatte vi trots baklängesmålet att spela oss fram från backlinjen och genom mittfältet vidare till anfallarna vilket resulterade i en kvittering. Blomgren slog en väl avvägd pass till Emil Nordström som tog emot bollen och avslutade mycket snyggt. 5 min därefter var det dags återigen då Emil snappade upp en boll och drog både mittback och till slut målvakt och behärskat slog in ledningsmålet. Därefter kom Tenhult upp i ett anfall. Ett flertal av våra killar slappnade av för en sekund när de uppfattade att bollen var utanför linjen. Doch fortatte spelet och Tenhult kunde kvittera.
I andra halvlek fortsatte vi som det bollförande laget och skapade en del chanser. Emil gjorde ytterligare ett mål efter ett tag och kort därefter gjorde vi 4-2 målet genom Oliwer.
Genom matchen skapade vi en hel del målchanser. Bla hade vi genom Blomgren 2 frisparkar som båda gick i ribban, vi hade ytterligare 5 målchanser i 2:a halvlek. Nu går vi till sommaruppehåll(dock tränar vi denna veckan) med en riktigt bra vår bakom oss.